Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

251 položiek celkom
Dellinger Volcano Santoku XZ B38 RS 1
Novinka
€122

Kuchynský nôž Dellinger Volcano Bunka z damaškovej ocele a rukoväťou z G10. Dĺžka čepele 18 cm.

XZ-B38-RS
kuchynsky noz boker forge santoku 03BO502 1 min
€63

Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge, vyrobený v nemeckom Solingene. Čepeľ tvaru santoku dlhá 16 cm sa ideálne hodí na sekanie a krájanie. Má integrálnu...

03BO502
Dellinger Kuchynsky Noz German Samurai XZ B13SU5 1
€25

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger German Samurai Santoku z nerezovej ocele s dĺžkou čepele 13 cm predstavuje všestranný nôž, ktorý sa hodí na akýkoľvek typ krájania. Bude vašim...

XZ-B13SU5
Dick ProDynamic SantokuK 18cm 8544218k 1
€29

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8544218K
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovocie
€16

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 9,8 cm z...

KC-075
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-077 na zeleninu a ovocie
€19

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC077 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 10,5 cm z...

KC-077
8533 3 kuchynsky nuz samura mo v sekacek
€54

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je určený predovšetkým na sekanie...

SM-0040
Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-954
Böker Core Professional Santoku 130835 1
€82

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 a plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130835
Dellinger Ebony Wood XZ B58 1
€43

Extrémne ostrý nôž Dellinger Ebony Wood Kiritsuke z nemeckej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 20,5 cm si vďaka širokému využitiu určite obľúbite. Čepeľ je zúžená do špičky ako u...

XZ-B58
Dellinger Ebony Wood XZ B578 1
€43

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Ebony Wood Nakiri Cube z nemeckej ocele s dĺžkou ostria 19,9 cm je ideálny na krájanie zeleniny či ovocia. Tvarom vám zrejme bude pripomínať sekáč...

XZ-B578
Dellinger Kuchynsky Noz German Samurai XZ B13SC8 1
€38

Extrémne ostrý nôž Dellinger German Samurai Gyuto z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 21 cm zvládne krájanie všetkých druhov materiálov vo vašej kuchyni. Používať ho budete môcť...

XZ-B13SC8
Dellinger Okami K HAUS8K 1
€99

Extrémne ostrý nôž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonskej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 19,5 cm sa môže pochváliť svojim všestranným využitím. Čepeľ je zúžená do špičky...

K-HAUS8K
Dellinger Okami K HAUS7 1
€87

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Okami Santoku z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm vhodný na krájanie všetkých druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho pri práci s...

K-HAUS7
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€139

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

K-H165
Dellinger Volcano Petty XZ B38 SG 1
Novinka
€79

Kuchynský nôž Dellinger Volcano Petty z damaškovej ocele a rukoväťou z G10. Dĺžka čepele 9 cm.

XZ-B38-SG
DICK REDSPIRIT SantokuK 8174218K
€93

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

8174218K
9630 2 kuchynsky nuz samura blacksmith univerzalni
€84

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Univerzálny nôž...

SBL-0023
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.