Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

22 položiek celkom
Satake yoshimitsu deba 804 028
€45

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkovej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15,5 cm.

804-028
KAI Wasab Black 6715D
€73

Japonský nôž KAI Wasabi Black Deba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

6715D
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1100
€65

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Deba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 10 cm.

AK-1100
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1102
€93

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Deba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

AK-1102
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1103
€98

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Deba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

AK-1103
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0155D
€100

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Deba z nerezovej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 15,5 cm.

MGR-0155D
KAI Seki Magoroku Shoso AK 1132
€90

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso Deba z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 18 cm.

AK-1132
KAI Shun Pro Sho VG 0002
€315

Japonský nôž KAI Shun Pro Sho Deba z nerezovej ocele AUS-10 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z tmavého dreva pakka. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

VG-2002
KAI Shun Pro Sho VG 0003
€319

Japonský nôž KAI Shun Pro Sho Deba z nerezovej ocele AUS-10 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z tmavého dreva pakka. Dĺžka čepele je 21 cm.

VG-2003
KAI Wasab Black 6710D
€50

Japonský nôž KAI Wasabi Black Deba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 10,5 cm.

6710D
KAI Wasab Black 6721D
€68

Japonský nôž KAI Wasabi Black Deba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 21 cm.

6721D
Kuchynský nôž Samura Okinawa Deba
€72

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym...

SO-0129
satake yoshimitsu deba 804 066 1
€38

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkovej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 12 cm.

804-066
Tojiro F 903 1
€186

Tradičný japonský kuchynský nôž typu Deba s masívnou čepeľou dlhou 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel). Rukoväť z dreva magnólie v...

F-903
Tojiro Shirogami Deba F 904 1
€285

Tradičný japonský kuchynský nôž typu Deba s masívnou čepeľou dlhou 21 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel). Rukoväť z dreva magnólie v...

F-904
Tojiro Shirogami Hammered F 1120 1
Novinka
€184

Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 15 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...

F-1120
Tojiro Shirogami Hammered F 1121 1
Novinka
€192

Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 16,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť...

F-1121
Tojiro Shirogami Hammered F 1122 1
Novinka
€249

Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...

F-1122
Kanetsune Seki KC 956 1
€36

Japonský nôž Ko-Deba z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 10,5 cm. Celková dĺžka 21,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-956
KAI Seki Magoroku Hekiju AK 5073
€55

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Hekiju Deba pre ľaváka z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

AK-5073
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1101
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Deba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

AK-1101
Satake magoroku deba 806 138 1
€29

Japonský nôž Satake Magoroku Saku Deba z nehrdzavejúcej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15,5 cm.

806-138

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.