Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

14 položiek celkom
Dick ProDynamic SantokuK 18cm 8544218k 1
€29

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8544218K
Böker Core Professional Santoku 130835 1
€82

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 a plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130835
Böker Meisterklinge Damascus Santoku 130952DAM 1
€150

Kuchynský nôž Böker Meisterklinge Damascus Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z dubového dreva. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130952DAM
DICK REDSPIRIT Usuba 8174318
€79

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Usuba je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, určený na spracovanie zeleniny. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej,...

8174318
Böker Core Professional Santoku 130830 1
€80

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 s plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,3 cm.

130830
Böker Core Wood Santoku 130735 1
€115

Kuchynský nôž Böker Core Wood Santoku z ocele X50CrMoV15 a rukoväťou z orechového dreva. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130735
Böker Damascus Black Santoku 130417DAM 1
€209

Kuchynský nôž Böker Damascus Black Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z dreva pakka. Dĺžka čepele je 17,2 cm.

130417DAM
Böker Damascus Olive Santoku 130437DAM 1
€220

Kuchynský nôž Böker Damascus Olive Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z olivového dreva. Dĺžka čepele je 17,2 cm.

130437DAM
DICK REDSPIRIT SantokuK 8174218K
€93

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

8174218K
DICK REDSPIRIT Yanagiba 8175724
€82

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Yanagiba, obdoba Carving, je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 24 cm, vhodný na spracovanie mäsa a prípravu sushi. Vďaka šírke čepele je obratný a...

8175724
Dick Superior 8444218 1
€43

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8444218
Kuchynský nôž Wüsthof Classic Ikon Sculpted Santoku 17 cm
Akcia
€149 –24 %
€112

Kuchynský nôž Santoku Wüsthof Classic Ikon Sculpted z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 17 cm.

1040331317
Dick ProDynamic Santoku 18cm 8544218 1
€25

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 17,8 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8544218
DICK REDSPIRITP santoku 8174218
€79

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 17,8 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

8174218

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.