Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

167 položiek celkom
Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-954
Satake yoshimitsu santoku 804 042
€41

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Santoku z uhlíkovej ocele s drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

804-042
Kanetsune Seki KC 951 KC 951 Chef kuchársky
€47

Nôž šéfkuchára z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 18 cm. Celková dĺžka 30,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-951
Dellinger Kuchynsky Noz Rosewood Gyuto Damascus XZ B27RW8 1
€106

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Gyuto Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 21,5 cm hravo zvládne krájanie všetkých druhov materiálov. Používať ho budete môcť...

XZ-B27RW8
Satake megumi nakiri 801 621
€23

Japonský nôž Satake Nakiri z nehrdzavejúcej ocele s drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 17,5 cm.

801-621
Dellinger XZ PM80 CS 1
Novinka
€95

Kuchynský nôž typu Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 37 cm. Rukoväť z olivového dreva.

XZ-PM80-CS
Dellinger Kuchynsky Noz German Samurai XZ B13SC8 1
€38

Extrémne ostrý nôž Dellinger German Samurai Gyuto z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 21 cm zvládne krájanie všetkých druhov materiálov vo vašej kuchyni. Používať ho budete môcť...

XZ-B13SC8
Dellinger Sandal Wood Santoku XZ B9S7 1
€32

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Sandal Wood Santoku Classic z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 17,8 cm vhodný na krájanie všetkých druhov materiálov. Použiť ho...

XZ-B9S7
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovocie
€16

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 9,8 cm z...

KC-075
Satake magoroku deba 806 138 1
€29

Japonský nôž Satake Magoroku Saku Deba z nehrdzavejúcej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15,5 cm.

806-138
Satake yoshimitsu deba 804 028
€45

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkovej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15,5 cm.

804-028
Sada Kuchynských Nožov Samura Kaiju
€141

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Kaiju. Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného materiálu...

SKJ-0220
Böker Meisterklinge Damascus Santoku 130952DAM 1
€150

Kuchynský nôž Böker Meisterklinge Damascus Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z dubového dreva. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130952DAM
Dellinger XZ PM80 SG 1
Novinka
€62

Kuchynský nôž na zeleninu z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 10,5 cm, celková dĺžka 24 cm. Rukoväť z olivového dreva.

XZ-PM80-SG
Dellinger Pakka Wood XZ B2S7 1
€36

Kvalitný kuchynský nôž Dellinger Pakka Wood Santoku z nerezovej ocele s dĺžkou čepele 18 cm zvládne prácu so všetkými druhmi surovín. Bude vašim spoločníkom pri práci s mäsom,...

XZ-B2S7
KAI Seki Magoroku Composite MGC 0406
€265

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Composite kuchársky z nehrdzavejúcej ocele VG 10 s rukoväťou zo svetlého dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

MGC-0406
KAI Seki Magoroku KK KK 0027
€129

Japonský nôž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba z nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 27 cm.

KK-0027
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0150C
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

MGR-0150C
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200L
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

MGR-0200L
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0240Y
€93

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezovej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 24 cm.

MGR-0240Y
Kai Shun Classic DM 0777
€219

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

DM-0777
Kai Shun Classic DM 0771
€259

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

DM-0771
Kuchynský nôž Samura Kaiju Nakiri
€74

Kuchynský nôž s 16,7 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu nakiri je tradičný japonský tvar...

SKJ-0074
Kuchynský nôž Samura Okinawa Deba
€72

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym...

SO-0129
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.