Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

8 položiek celkom
Kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Kiritsuke Gyuto SPG2 21 cm
€362

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Gyuto s 21 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9305
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9505 1
€392

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Gyuto s 21 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9505
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9502 1
€261

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Petty s 15 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9502
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9503 1
€370

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9503
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9509 1
€414

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Sujihiki s 24 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9509
Kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2 15 cm
€240

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Petty s 15 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9302
Kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 18 cm
€324

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9303
Kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Sujihiki SPG2 24 cm
€386

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Sujihiki s 24 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9309

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.