Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

14 položiek celkom
Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke K H164 1
€139

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

K-H164
KAI KM Selection ShunKohen TBS 0220 01
€1 100

Exkluzívna edícia japonských nožov obsahuje 2 nože (kuchársky, univerzálny) zo série KAI Shun Kohen v limitovanom počte 3000 kusov.

TBS-0220
Dellinger Carbon Fragment K H139CH 1
€131

Mimoriadne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Carbon Fragment Gyuto s dĺžkou ostria 20 cm zvládne krájanie najrôznejších druhov materiálov. Používať ho budete môcť prakticky...

K-H139CH
Dellinger Carbon Fragment K H137P 1
€61

Mimoriadne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Carbon Fragment Petty s dĺžkou ostria 11 cm je perfektný pomocník pri krájaní, rezaní a čistení surovín. Pevná čepeľ je...

K-H137P
Dellinger Resin Future Blue Santoku K H189 1
€131

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 17 cm.

K-H189
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€139

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

K-H165
Dellinger Resin Future Red Santoku K H191 1
€131

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 17 cm.

K-H191
KAI Shun Nagare NDC 0706
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare kuchársky z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

NDC-0706
KAI Shun Nagare NDC 0705
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare na chlieb z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

NDC-0705
KAI Shun Nagare NDC 0700
€279

Japonský nôž KAI Shun Nagare na zeleninu z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 9 cm.

NDC-0700
KAI Shun Nagare NDC 0704
€375

Japonský nôž KAI Shun Nagare plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

NDC-0704
KAI Shun Nagare NDC 0702
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

NDC-0702
KAI Shun Nagare NDC 0701
€299

Japonský nôž KAI Shun Nagare univerzálny z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

NDC-0701
8650 6 kuchynsky nuz samura damascus 67 santoku
€95

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 17,5 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z micarty je pevná odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku je...

SD67-0094M

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.