Kuchynský nôž KAI Wasabi Black Santoku 16,5 cm
Kód: 6716S
KAI Wasab Black 6716S
Loading...

Kuchynský nôž KAI Wasabi Black Santoku 16,5 cm

Kód: 6716S

Japonský nôž KAI Wasabi Black Santoku z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Detailné informácie

Položka bola vypredaná…
Dočasne nedostupné Možnosti doručenia Strážiť
€55 €44,72 bez DPH

Služby Kniland Partneri

Nákupom tohto produktu získate zľavu na:

Máte účet? Máme pre vás zľavy.

Zaregistrujte sa teraz a získajte zľavu 2 %. Prihlásení zákazníci vidia cenu už s vernostnou zľavou.

Registrácia

Zákaznická podpora

Zavolajte nám každý pracovný deň od 8:00 do 16:30

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský nôž Santoku KAI Wasabi Black 6716S

Japonský kuchynský nôž KAI typu Santoku s dĺžkou čepele 16,5 cm zo série nožov Wasabi Black je ideálny najmä na domáce použitie. Séria v minimalistickom vyhotovení je veľmi nekomplikovaná na používanie a vhodná najmä pre kuchárov, ktorí hľadajú zlatý stred medzi cenou a výkonom.

Japonské nože Santoku sa zvyknú v Japonsku označovať ako „nože troch cností“, čo dostatočne napovedá o ich všestrannom využití pri krájaní rýb, mäsa a zeleniny. Vďaka viacúčelovej čepeli bude používanie nožov Santoku na vašom každodennom poriadku.

Prečo si vybrať nôž KAI Seki Wasabi Black:

✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov,
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅nehrdzavejúca oceľ 1K6 s tvrdosťou 58 HRC a vysokou odolnosťou,
✅pravý japonský nôž.

Nehrdzavejúca oceľ 1K6

Čepeľ noža je vyrobená z novo vyvinutej leštenej nerezovej ocele 1K6 s tvrdosťou 58 HRC. Ide o veľmi čistý typ nehrdzavejúcej ocele s extrémnou odolnosťou voči korózii kvôli vysokému obsahu chrómu.

Rukoväť z vodeodolného plastu

Minimalistická japonská estetika je zdôraznená čiernou elegantnou rukoväťou vyrobenou z vodeodolného plastu. Materiál je veľmi príjemný na dotyk aj vďaka pridanému bambusovému prášku.

Typický oválny tvar rukoväte zaisťuje pohodlné a bezpečné uchopenie. Rukoväť a čepeľ z nehrdzavejúcej ocele sú kompletne zlisované a uzatvorené kovovým bolsterom, čím sa vylučuje hromadenie nečistôt.

Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.

Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.

Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.

Starostlivosť o rukoväť: rukoväte z odolného plastu nevyžadujú žiadnu špeciálnu údržbu.

Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.

Japonské nože KAI

kai_logo_ Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.

Dodatočné parametre

Druh kuchynského noža: Santoku
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: Daido 1K6
Materiál rukoväte: Plast
Celková dĺžka: 29 cm
Dĺžka čepele: 16,5 cm
Dĺžka rukoväte: 12,5 cm
Dĺžka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnosť: 136 g
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Výbrus: Plochý
Krajina pôvodu: Japonsko
Položka bola vypredaná…
Všetky parametre
Produkt nájdete v tejto kategórii
Japonské nože
5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
4
R Avatar autora | 23.1.2025
Vizuálne vkusné santoku s výhodami japonskej rukoväte a európskej jednoduchosti údržby. Ideálny ako vstupná brána do sveta japonských nožov pre tých, ktorým 200€ za nôž príde veľa alebo pre tých čo sa neboja nechať nôž "odmočiť" v preplnenom dreze niekoľko hodín.

Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.

Mohlo by Vás zaujímať
 

 150+ rezbárskych makiet a zľava 5 % na prvý nákup.

Prihláste sa k odberu noviniek. Zľavu dostávate automaticky za prihlásenie.
 

Vaša e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracovania osobnýh údajov

 
 

Ďakujeme

Zadanú e-mailovou adresu ešte prosím potvrďte vo Vašíej schránke.