Kuchynský nôž Tojiro DP VG10 Boning 15 cm vykosťovací F-803
Kód: F-803Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský kuchynský nôž Tojiro DP VG10 Boning 15 cm vykosťovací
Tradičný kuchynský japonský nôž Tojiro DP VG10 Boning ponúka perfektnú kombináciu japonskej ocele, prvotriednych materiálov a elegantného dizajnu. Japonský nôž určený na vykosťovanie bude skvelým pomocníkom pri spracovaní a odblaňovaní mäsa. Pre maximálnu ostrosť je jadro čepele vyrobené z veľmi tvrdej japonskej nerezovej ocele VG-10, ktorá je vložená medzi 2 vrstvy chrómovej nerezovej ocele. Mimoriadne ostrú čepeľ s dĺžkou 15 cm môžete využiť aj pri činnostiach ako je špikovanie mäsa alebo servírovanie obľúbenej salámy.
Pevná plastová rukoväť z laminátu vám zaručí pohodlné uchopenie s maximálnou odolnosťou voči vonkajším poškodeniam. Kuchynský nôž má jednostranný výbrus, vhodný pre pravákov. Medzi rukoväťou a čepeľou je z hygienických dôvodov vložený kovový bolster, ktorý zabraňuje hromadeniu mastnoty a rôznych nečistôt. Nôž Tojiro VG10 Boning budete chcieť vo svojej kuchyni práve pre jeho vynikajúce rezné vlastnosti, dlhoročnú spoľahlivosť či nadčasový dizajn.
Výhody produktu:
✅japonská oceľ VG-10,
✅pevná plastová rukoväť z laminátu,
✅kovový bolster pre eliminovanie nečistôt,
✅elegantný vzhľad.
Využitie: špeciálny nôž, ideálny na vykosťovanie, spracovanie a odblaňovanie mäsa.
Údržba: odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha. Oceľ VG-10 je síce nerezová oceľ, aj napriek tomu však môže byť mierne náchylná na bodovú koróziu, preto je vhodné udržiavať nože z VG-10 v suchu a čistote. Z času na čas je vhodné ošetriť čepeľ olejom, aby sa predišlo bodovej korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.
Nože Tojiro
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Vykosťovací nôž |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukoväte: | Plast |
Celková dĺžka: | 27,5 cm |
Dĺžka čepele: | 15 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hmotnosť: | 170 g |
Povrchová úprava čepele: | Satin |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.