Kuchynské nože

Profesionálny kuchynský nôž je neoceniteľným pomocníkom v každej kuchyni. Premýšľate aké kuchynské nože kúpiť? Máme široký výber kuchynských nožov svetových značiek. Aké nože do kuchyne teda u nás nájdete? Základom je kuchársky nôž, japonské kuchynské nože, mäsiarske nože, filetovacie nože, nôž santoku alebo malé nožíky na zeleninu. Môžete zakúpiť jednotlivé nože, alebo celú sadu nožov. V prípade že potrebujete pomôcť s výberom, prečítajte si článok: Ako vybrať kuchynský nôž

V Knilande nájdete kvalitné kuchynské nože z celého sveta - tradičné japonské nože Tojiro, Kanetsune Seki alebo Kaiprofi kuchynské nože Böker z nemeckého Solingenu, francúzske kuchynské nože Opinel, jednoduché a vysoko kvalitné švédske nože Frosts (Mora), moderné nože Samura alebo svetoznáme švajčiarske kuchynské nože Victorinox. Ako darček je vhodná napríklad sada kuchynských nožov.

3 položiek celkom
Böker Core Professional Fork 130870 1
€70

Vidlička na mäso Böker Core Professional z ocele X50CrMoV15 s plastovou rukoväťou. Celková dĺžka je 28,5 cm.

130870
Böker Core Wood Fork 130770 1
€100

Vidlička na mäso Böker Core Wood z ocele X50CrMoV15 a rukoväťou z orechového dreva. Celková dĺžka je 30,2 cm.

130770
KAI DM 0709
€215

Vidlička na mäso KAI Shun Classic z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou z dreva pakka. Celková dĺžka je 27 cm.

DM-0709

Tipy ako predĺžiť životnosť vašich kuchynských nožov

Umývanie a čistenie nožov

Umývanie v umývačke riadu predstavuje síce najmenej prácnu možnosť ako vyčistiť vaše nože, v skutočnosti je to však pri väčšine typov najhoršia možná alternatíva umývania. Aj v prípadoch, kedy výrobca uvádza možnosť umývať nože v umývačke riadu, je už len kvôli životnosti noža omnoho vhodnejšie zvoliť ručné umývanie. Nože s drevenou rukoväťou nevkladajte do umývačiek riadu za žiadnych okolností. Používanie agresívnych čistiacich prostriedkov vo forme kapsúl môže spôsobiť nenapraviteľné poškodenie vášho noža. Navyše, nože môžu naraziť do iných kuchynských nástrojov v umývačke riadu. Preto odporúčame všetky kuchynské nože umývať ručne a následne ich dôkladne osušiť.

Ostrenie nožov

Na zachovanie tých najlepších rezných vlastností musí byť každý nôž z času na čas nabrúsený. Ideálne je používať pred každým varením kovovú ocieľku, ktorá vám pomôže zachovať nože dlhšie naostrené. V prípade, že sú vaše nože citeľne otupené je ideálne použiť brúsny kameňbrúsnu sadu alebo elektrickú brúsku. Viac o brúsení nožov sa dozviete v samostatnej kategórii brúsenie.

Bezpečné uskladnenie nožov

Ľudia majú v obľube uskladňovať svoje nože v kuchynských zásuvkách s ostatnými ostrými nástrojmi, ktoré však môžu natrvalo poškodiť čepeľ nožov. Ak chcete napriek tomu skladovať nože v zásuvke, odporúčame vám zakúpenie chráničov na ostrie. Ideálnou možnosťou sú stojany na nože, ktoré nájdete v prevedeniach ako magnetické lišty, držiaky alebo drevené bloky, ktoré vám nože nielen ochránia, ale taktiež vám sprehľadnia uloženie nožov, čím si urýchlite prípravu jedla vo vašej kuchyni.