Kuchynské nože
Profesionálny kuchynský nôž je neoceniteľným pomocníkom v každej kuchyni. Premýšľate aké kuchynské nože kúpiť? Máme široký výber kuchynských nožov svetových značiek. Aké nože do kuchyne teda u nás nájdete? Základom je kuchársky nôž, japonské kuchynské nože, mäsiarske nože, filetovacie nože, nôž santoku alebo malé nožíky na zeleninu. Môžete zakúpiť jednotlivé nože, alebo celú sadu nožov. V prípade že potrebujete pomôcť s výberom, prečítajte si článok: Ako vybrať kuchynský nôž.
V Knilande nájdete kvalitné kuchynské nože z celého sveta - tradičné japonské nože Tojiro, Kanetsune Seki alebo Kai, profi kuchynské nože Böker z nemeckého Solingenu, francúzske kuchynské nože Opinel, jednoduché a vysoko kvalitné švédske nože Frosts (Mora), moderné nože Samura alebo svetoznáme švajčiarske kuchynské nože Victorinox. Ako darček je vhodná napríklad sada kuchynských nožov.
-
Sady kuchynských nožov
-
Japonské nože
-
Kuchárske nože (Chef)
-
Mäsiarske nože
-
Filetovacie nože
-
Univerzálne kuchynské nože
-
Nože na zeleninu a ovocie
-
Nože na chlieb
-
Plátkovacie nože
-
Sekáče
-
Steakové nože
- Zobraziť viac
-
Vidličky na mäso
-
Stojany a držiaky na kuchynské nože
-
Kuchynské nože Böker
-
Kuchynské nože Dick
-
Kuchynské nože Frosts (Mora)
-
Japonské nože KAI
-
Kuchynské nože Samura
-
Japonské nože Satake
-
Kuchynské nože Opinel
-
Kuchynské nože Tojiro
-
Kuchynské nože Victorinox
-
Kuchynské nože Zwilling
-
Kuchynské nože Wüsthof

Veľký filetovací nôž. Široká čepeľ dĺžky 21 cm so strednou pružnosťou. Čepeľ je vyrobená zo švédskej nerezovej ocele tvrdosti 58 HRC, ktorá vďaka špeciálnej tepelnej úprave (pri...

Kuchynský nôž filetovací Wüsthof Classic z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 16 cm.

Kuchynský nôž filetovací Wüsthof Classic Ikon z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 16 cm.

Švajčiarsky kuchynský nôž s rukoväťou z TPE (termoplastický elastomér) a čepeľou dlhou 30 cm z kvalitnej nerezovej ocele. Filetovací nôž určený na prácu s rybami a filetovanie.
Tipy ako predĺžiť životnosť vašich kuchynských nožov
Umývanie a čistenie nožov
Umývanie v umývačke riadu predstavuje síce najmenej prácnu možnosť ako vyčistiť vaše nože, v skutočnosti je to však pri väčšine typov najhoršia možná alternatíva umývania. Aj v prípadoch, kedy výrobca uvádza možnosť umývať nože v umývačke riadu, je už len kvôli životnosti noža omnoho vhodnejšie zvoliť ručné umývanie. Nože s drevenou rukoväťou nevkladajte do umývačiek riadu za žiadnych okolností. Používanie agresívnych čistiacich prostriedkov vo forme kapsúl môže spôsobiť nenapraviteľné poškodenie vášho noža. Navyše, nože môžu naraziť do iných kuchynských nástrojov v umývačke riadu. Preto odporúčame všetky kuchynské nože umývať ručne a následne ich dôkladne osušiť.
Ostrenie nožov
Na zachovanie tých najlepších rezných vlastností musí byť každý nôž z času na čas nabrúsený. Ideálne je používať pred každým varením kovovú ocieľku, ktorá vám pomôže zachovať nože dlhšie naostrené. V prípade, že sú vaše nože citeľne otupené je ideálne použiť brúsny kameň, brúsnu sadu alebo elektrickú brúsku. Viac o brúsení nožov sa dozviete v samostatnej kategórii brúsenie.
Bezpečné uskladnenie nožov
Ľudia majú v obľube uskladňovať svoje nože v kuchynských zásuvkách s ostatnými ostrými nástrojmi, ktoré však môžu natrvalo poškodiť čepeľ nožov. Ak chcete napriek tomu skladovať nože v zásuvke, odporúčame vám zakúpenie chráničov na ostrie. Ideálnou možnosťou sú stojany na nože, ktoré nájdete v prevedeniach ako magnetické lišty, držiaky alebo drevené bloky, ktoré vám nože nielen ochránia, ale taktiež vám sprehľadnia uloženie nožov, čím si urýchlite prípravu jedla vo vašej kuchyni.