Black Friday kód na 10% zľavu: KNLBF2024
Platí na nezľavnené produkty do 1.12.2024

Nože na chlieb

Nože na chlieb disponujú dlhšou zúbkovanou čepeľou, ktorá zvládne nakrájať chlieb s tvrdšou kôrkou, bagety, ale aj buchty a rôzne koláče. Zúbkovaná čepeľ vám navyše nedeformuje tvar pečiva, čo zlepšuje výsledný dojem na tanieri. Nôž na chlieb si väčšinou poradí aj s tvrdšou zeleninou a ovocím ako sú melóny, tekvice alebo zeler. Väčšina nožov na chlieb má čepeľ dlhú približne okolo 200 – 300 mm. Čím je čepeľ dlhšia, tým menej ňou musíte pri rezaní pohybovať. Dlhšie čepele sú taktiež vhodné na krájanie väčších chlebov a bagiet.

5 položiek celkom
KAI Wasab Black 6723B
€70

Japonský nôž na chlieb KAI Wasabi Black z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 23 cm.

6723B
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0225B
€100

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na chlieb z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 22,5 cm.

MGR-0225B
AB 5164
€73

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso na chlieb z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 24 cm.

AB-5164
KAI Shun Nagare NDC 0705
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare na chlieb z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

NDC-0705
KAI DM 0705W
€229

Kuchynský nôž KAI Shun White na chlieb z damaškovej ocele s rukoväťou z bieleho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

DM-0705W

Prečo si vybrať práve nôž na chlieb?

Čisté rezy: nože na chlieb sú vybavené dlhými zúbkovanými čepeľami, ktoré dokážu ľahko prekrojiť aj chrumkavý chlieb bez zdeformovania mäkkého vnútrajšku. Výsledkom sú čisté a rovnomerné plátky pečiva. S poriadnym zúbkovaným nožom minimalizujete počet zdeformovaných alebo roztrhaných kúskov a vyťažíte z každého bochníka chleba maximum.

Všestrannosť: už dávno neplatí, že nože na chlieb viete využiť iba na krájanie chleba. Zúbkované ostrie je dostatočne univerzálne na to, aby zvládlo aj krájanie koláčov, rôznych pekárenských výrobkov a objemnejšieho ovocia.

Redukcia omrviniek: úlohou zúbkovaného ostria je minimalizovať tvrdé dopady na kôrku pečiva, čo napomáha redukcii omrviniek počas krájania a čistejšiemu priestoru okolo vás.

Presnosť: dĺžka čepele umožňuje presnú kontrolu nad krájaním, vďaka čomu viete veľmi ľahko dosiahnuť požadovanú hrúbku plátkov bez väčšej námahy.

Estetická funkcia: plátky chleba alebo pečiva nakrájané zúbkovaným nožom vyzerajú na tanieri omnoho vábivejšie ako pri krájaní klasickými nožmi s hladkým ostrím.

Jednoduchá údržba: tieto nože sa relatívne ťažšie otupia, vďaka čomu si nevyžadujú príliš časté brúsenie. Na udržanie ostrosti zvážte používanie diamantovej ocieľky a občasné brúsenie.

Efektivita: v porovnaní s klasickými nožmi si značne urýchlite krájanie všetkých druhov pečiva. Zúbkované nože sú cenným nástrojom každej kuchyne a určite by nemali chýbať ani v tej vašej.