Kuchynský nôž Dellinger Volcano na chlieb 21 cm
Kód: XZ-B38-MBSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Damaškový kuchynský nôž Dellinger Volcano na chlieb a pečivo
Kuchynský nôž Dellinger Volcano na chlieb s dĺžkou čepele 21 cm sa hodí na potraviny, ktoré majú tvrdší povrch a zároveň mäkké vnútro. Dlhá a silná čepeľ vám obratne pokrája chrumkavý chlieb, obľúbené bagety, koláče a počas letných mesiacov aj šťavnaté melóny. Zabudnite na zdĺhavé a nekonečné krájanie – zúbkované ostrie dokáže zaistiť bleskový rez bez zbytočného drobenia a trhania pečiva, ktoré je nočnou morou asi každého kuchára.
Čepeľ noža sa skladá z rezného jadra vyrobeného z práškovej ocele 14Cr14MoVNb, ktoré bolo následne vložené medzi 72 vrstiev damaškovej ocele, vďaka čomu je čepeľ extrémne odolná. Oceľ má veľmi vysokú tvrdosť 62 – 64 HRC, čo je porovnateľné s najlepšími tradičnými japonskými nožmi.
Okrem čepele vás určite nadchne aj červeno čierna G10 rukoväť, doplnená o stredový mozaikový nit v zlatej farbe. Zvyšné dva nity majú zabezpečiť vyššiu pevnosť, stabilitu a bezchybné spojenie ocele s rukoväťou.
Rukoväť je navyše ručne leštená, ergonomicky tvarovaná a navrhnutá len pre to najpohodlnejšie krájanie. Tvar rukoväte je klasický na aký sme zvyknutí z európskych nožov. Spojenie tejto rukoväte s japonským štýlom čepele vytvára veľmi praktický nôž s excelentnými vlastnosťami. Materiál G10 je medzi kuchármi obľúbený najmä pre jeho kompletnú vodeodolnosť a vďaka tomu, že nevyžaduje žiadnu údržbu, je vhodný úplne pre každého. Ani po dlhých rokoch sa nemusíte obávať žiadneho korodovania, oxidovania či straty pevnosti.
Všetky damaškové nože sú jedinečným umeleckým doplnkom a veľmi jednoducho sa stanú favoritom vašej kuchyne.
Rozmery: celková dĺžka 34,5 cm a váha 260 g.
Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Pri kontakte noža s niektorými agresívnejšími prvkami, by sa mohla na čepeli objaviť korózia materiálu. Každopádne nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené čiastočky. Nôž v žiadnom prípade nepoužívajte na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria.
Ostrenie noža: na udržiavanie ostrosti damaškových nožov z tvrdšej ocele určite siahnite po diamantovej ocieľke. Na ostrenie odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné.
Nože Dellinger
Výrobca Dellinger Cutlery vznikol spojením jednotlivcov, ktorých spája vášeň a láska k nožom. Hlavnými hodnotami značky sú funkčnosť a jedinečnosť každého výrobku. V ich ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Nože na chlieb |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Nôž na chlieb |
Druh ocele: | Damašková oceľ |
Materiál čepele: | 14Cr14MoVNb |
Materiál rukoväte: | G10 |
Celková dĺžka: | 34,5 cm |
Dĺžka čepele: | 21 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hmotnosť: | 260 g |
Tvrdosť čepele: | 62 - 64 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Za značkou Dellinger stojí skupina ľudí, ktorých spája vášeň k nožom a snaha odlíšiť sa. Okrem výroby klasických nožov sa zameriavajú aj na predaj iných rezných nástrojov a rôzneho príslušenstva. Značke záleží najmä na funkčnosti a jedinečnosti každého výrobku. V ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnmi. To môže zahŕňať unikátne tvarovanie, zdobenie alebo inovatívne riešenia, ktoré odlišujú ich nože od ostatných na trhu. Nástroje od značky Dellinger prilákajú všetkých, ktorí túžia po praktických, ale aj esteticky príťažlivých kúskoch.