Nože na zeleninu a ovocie
Malé kuchynské nože, určené na prácu so zeleninou a ovocím. Konštrukčne ide o menšie kuchynské nože s krátkou čepeľou, ktoré si dokážu veľmi obratne poradiť so šúpaním, lúpaním a krájaním všetkých druhov ovocia a zeleniny. Nože na zeleninu a ovocie môžu mať hladké alebo zúbkované ostrie. Dĺžka čepelí týchto nožov sa zvykne pohybovať okolo 60 mm – 120 mm. Vo väčšine prípadov je čepeľ rovná s mierne zahnutou špičkou, čo napomáha ľahšej práci s väčšími kusmi zeleniny.
Kuchynský nôž na zeleninu Wüsthof Classic z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 9 cm.
Kuchynský nôž lúpací Wüsthof Classic Ikon z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 7 cm.
Kuchynský nôž na zeleninu Wüsthof Classic z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 12 cm.
Kuchynský nôž na paradajky Wüsthof Classic Ikon z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 14 cm.
Kuchynský nôž na zeleninu Wüsthof Classic Ikon z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 12 cm.
Kuchynský nôž lúpací Wüsthof Classic z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 7 cm.
Prečo si vybrať práve nôž na zeleninu a ovocie?
Presnosť rezov: pre nože je veľmi dôležitá dostatočne ostrá a presná čepeľ, vďaka čomu si zaistíte čisté rezy aj pri krájaní menších kúskov ovocia a zeleniny. Takáto presnosť je dôležitá najmä pri práci s jemnejšími surovinami ako sú rajčiny alebo bobule.
Všestrannosť: nože na zeleninu a ovocie môžu mať hladké alebo zúbkované ostrie. Nože s hladkou čepeľou sú vynikajúce na šúpanie a orezávanie, zatiaľ čo zúbkované nože môžete použiť na krájanie pečiva alebo citrusových plodov.
Ergonomické tvarovanie: nože majú často ergonomické rukoväte, ktoré poskytujú lepšiu kontrolu a stabilitu pri krájaní, čím sa znižuje riziko preťaženia rúk a prípadných otlakov.
Bezpečnosť pri práci: používanie správneho noža môže zvýšiť vaše vlastné bezpečie počas krájania. Pri pevnom úchope drobnej rukoväte je menej pravdepodobné, žeby vám nôž vykĺzol z ruky, čím sa predchádza náhodným poraneniam.
Estetická funkcia: nože sú nenahraditeľné pri príprave jedál, ktoré si vyžadujú esteticky pútavejšiu prezentáciu. Vytvárajú jemnejšie rezy, čím podtrhujú celkový vizuál vašich kulinárskych výtvorov.
Jednoduchá údržba: nože na ovocie a zeleninu sú pomerne jednoduché na údržbu a niektoré modely dokonca možno umývať v umývačke riadu. Na zachovanie najlepších rezných vlastností nezabúdajte na pravidelné vyhladzovanie ostria ocieľkou a občasné brúsenie.
Efektivita: varenie si viete so správne navrhnutými nožmi značne urýchliť, čo značne zefektívni vašu každodennú prípravu jedál.