Nože na zeleninu a ovocie

Malé kuchynské nože, určené na prácu so zeleninou a ovocím. Konštrukčne ide o menšie kuchynské nože s krátkou čepeľou, ktoré si dokážu veľmi obratne poradiť so šúpaním, lúpaním a krájaním všetkých druhov ovocia a zeleniny. Nože na zeleninu a ovocie môžu mať hladké alebo zúbkované ostrie. Dĺžka čepelí týchto nožov sa zvykne pohybovať okolo 60 mm – 120 mm. Vo väčšine prípadov je čepeľ rovná s mierne zahnutou špičkou, čo napomáha ľahšej práci s väčšími kusmi zeleniny.

1 položiek celkom
Boker Saga Grenadill Paring 130364 1
Akcia
€120 –15 %
€102

Kuchynský nôž na zeleninu Böker Saga Grenadill z nehrdzavejúcej ocele 440C s rukoväťou z exotického dreva Grenadill. Dĺžka čepele je 9,9 cm.

130364

Prečo si vybrať práve nôž na zeleninu a ovocie?

Presnosť rezov: pre nože je veľmi dôležitá dostatočne ostrá a presná čepeľ, vďaka čomu si zaistíte čisté rezy aj pri krájaní menších kúskov ovocia a zeleniny. Takáto presnosť je dôležitá najmä pri práci s jemnejšími surovinami ako sú rajčiny alebo bobule.

Všestrannosť: nože na zeleninu a ovocie môžu mať hladké alebo zúbkované ostrie. Nože s hladkou čepeľou sú vynikajúce na šúpanie a orezávanie, zatiaľ čo zúbkované nože môžete použiť na krájanie pečiva alebo citrusových plodov.

Ergonomické tvarovanie: nože majú často ergonomické rukoväte, ktoré poskytujú lepšiu kontrolu a stabilitu pri krájaní, čím sa znižuje riziko preťaženia rúk a prípadných otlakov.

Bezpečnosť pri práci: používanie správneho noža môže zvýšiť vaše vlastné bezpečie počas krájania. Pri pevnom úchope drobnej rukoväte je menej pravdepodobné, žeby vám nôž vykĺzol z ruky, čím sa predchádza náhodným poraneniam.

Estetická funkcia: nože sú nenahraditeľné pri príprave jedál, ktoré si vyžadujú esteticky pútavejšiu prezentáciu. Vytvárajú jemnejšie rezy, čím podtrhujú celkový vizuál vašich kulinárskych výtvorov.

Jednoduchá údržba: nože na ovocie a zeleninu sú pomerne jednoduché na údržbu a niektoré modely dokonca možno umývať v umývačke riadu. Na zachovanie najlepších rezných vlastností nezabúdajte na pravidelné vyhladzovanie ostria ocieľkou a občasné brúsenie.

Efektivita: varenie si viete so správne navrhnutými nožmi značne urýchliť, čo značne zefektívni vašu každodennú prípravu jedál.