Kuchynský nôž Samura Damascus 67 na zeleninu
Kód: SD67-0010MSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Kuchynské nože Samura zo série Damascus 67 sú ozajstným klenotom medzi kuchynskými nožmi. Prinášajú kombináciu tenkej a extrémne ostrej čepele z japonskej damaškovej ocele (67 vrstiev ocele, tvrdosť až 61 HRC) a exkluzívnej rukoväte z micarty. Sú ľahké, veľmi kvalitné a majú pútavý minimalistický dizajn. Dodávajú sa v peknom papierovo-plastovom balení, takže sú vhodné aj ako darček.
Nôž má rukoväť z micarty. Tento kompozitný materiál má vysokú odolnosť voči opotrebeniu, vlhkosti a je veľmi pevný.
Čepeľ z jedného kusu japonskej damaškovej ocele s hladkým ostrím je dlhá 9,8 cm.
Využitie: malý kuchynský nôž určený predovšetkým na prácu so zeleninou alebo ovocím ako je lúpanie, šúpanie, krájanie.
Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.
Nože Samura
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.
Dodatočné parametre
Kategória: | Nože na zeleninu a ovocie |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Nôž na zeleninu a ovocie |
Druh ocele: | Damašková oceľ |
Materiál čepele: | Damašková oceľ |
Materiál rukoväte: | Micarta |
Dĺžka čepele: | 9,8 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 9,00 - 9,99 cm |
Tvrdosť čepele: | 61 HRC |
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.