Nože Sujihiki
Japonské nože Sujihiki sa vyznačujú svojou špeciálne dlhou a úzkou čepeľou, ktorá sa skvele hodí na jemné krájanie plátkov mäsa, filetovanie rýb či rýchlejšie odstraňovanie šľachovitých častí mäsa. Zvyknú sa označovať aj ako plátkovacie nože, ktoré sú často prirovnávané k najdlhším nožom v kuchyni. Servírovanie mäsa ako je hydina, bravčové, jahňacie či hovädzie vám pôjde ako po masle. Dlhú tenkú čepeľ využijete aj pri krájaní koláčov, pretože ich dostatočná dĺžka vám zaistí nakrájanie dokonalých plátkov jedným plynulým rezom. Ak si neviete dať rady so spracovaním väčšej zeleniny ako je melón či cuketa, nože Sujihiki vám pomôžu aj s krájaním týchto surovín. Dĺžka čepele sa zvyčajne pohybuje medzi 210 – 360 mm a ostrie má takmer vždy obojstranný výbrus.