Nože Usuba
Japonské nože Usuba boli navrhnuté špeciálne na krájanie zeleniny. Na prvý pohľad ich dokážete odlíšiť od ostatných typov japonských nožov práve pre ich dlhú rovnú čepeľ, zvyčajne s jednostranným výbrusom. Slovo Usuba sa dá voľne preložiť ako "tenká čepeľ", ktorou sa nôž viditeľne líši od ostatných kuchynských nožov. Pri krájaní drobnejšej zeleniny sa nemusíte obávať deformácie tvarov a popraskania surovín. Nôž ocenia aj skúsenejší kuchári na vytváranie rôznych ozdobných rezov.
Aký je rozdiel medzi japonským typom Usuba a Kamagata-Usuba?
Tradičná Usuba má zvyčajne štvorcový hrot čepele a Kamagata-Usuba okrúhly a špicatý hrot, ktorý umožňuje jemnejšiu prácu a dekoratívne vyrezávanie. Ich zvyčajná dĺžka čepele sa pohybuje okolo 180 – 240 mm.
Japonský kuchynský nôž typu Usuba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 16,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť...
Japonský kuchynský nôž typu Usuba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...
Japonský kuchynský nôž typu Usuba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 19,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť...