Sekáče

Kuchynské sekáče vám umožnia vykonávať tie najnáročnejšie kulinárske úlohy. Mohutná konštrukcia si dokáže poradiť s akýmkoľvek druhom surovín. Sekáče sa delia podľa použitia na 2 hlavné kategórie: sekáče na mäso a sekáče na zeleninu. Sekáče na mäso zvyknú vážiť o niečo viac, majú hrubšiu čepeľ a sú určené na presekávanie tvrdých kostí. Ďalším typom je sekáč na zeleninu, ktorý je vhodný na jemnejšie úkony a rezanie veľkej zeleniny ako je hlava kapusty či hlávkový šalát. Široká čepeľ si nájde veľmi jednoduché využitie aj pri prenášaní nakrájaných kúskov jedla priamo do hrnca alebo panvice. Sekáče nie sú stavané na jemné krájanie alebo sekanie veľmi malých kúskov.

3 položiek celkom
KAI DM 0712
€309

Kuchynský čínsky sekáč KAI Shun Classic z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

DM-0712
KAI DM 0767
€219

Kuchynský sekáčik KAI Shun Classic z nerezovej ocele AUS-8 s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

DM-0767
Satake tomoko sekac 803 809
€52

Japonský sekáč Satake Tomoko z nehrdzavejúcej ocele s drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 18 cm.

803-809

Prečo si vybrať práve kuchynský sekáč?

Všestrannosť: sekáče sú neuveriteľne všestranné nástroje, ktoré zvládnu širokú škálu úloh. Dokážete nimi sekať, krájať suroviny na kocky a dokonca drviť prísady, vďaka čomu sú vhodné na mäso, zeleninu a bylinky. Masívna rukoväť vám poskytne dostatočnú stabilitu pri krájaní čohokoľvek. Vďaka ich všestrannosti sa znižuje potreba vlastniť viacero špecializovaných nožov.

Rezanie kostí: sekáče sú ako jedny z mála nožov vhodné na presekávanie kostí, vďaka čomu sú nevyhnutné pri mäsiarstve a lámaní veľkých kusov hydiny.

Sekanie zeleniny: sekáčiky sú síce známe najmä pre ich využitie pri krájaní mäsa, skvelé uplatnenie si však nájdu aj pri príprave zeleniny. Nenahraditeľné sú najmä pri rezaní potravín ako je tvrdá tekvica alebo cuketa.

Dlhá životnosť: vysokokvalitné sekáče sú známe pre ich dlhú životnosť a pevnú konštrukciu, ktorá je schopná vydržať aj tie najnáročnejšie úlohy. Veľmi dôležité sú aj použité materiály ocele.

Jednoduchá údržba: na udržanie rezných vlastností nezabudnite čepeľ pravidelne vyhladzovať ocieľkou a v prípade potreby dobrusovať.

Multifunkčnosť: plochú stranu sekáča môžete použiť napríklad na rozdrvenie cesnaku, zázvoru a iných prísad.

Ázijské korene: sekáč je základom ázijskej kuchyne a v našej ponuke môžete nájsť čínske aj japonské sekáčiky, ktoré boli navrhnuté na prípravu ázijských jedál.