Kuchynský nôž Dellinger Buffalo Olive Octagon Honesuki 15 cm
Kód: XZ-PM80-DYSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Damaškový nôž Dellinger Buffalo Olive Octagon Honesuki 15 cm
Kuchynský nôž Dellinger Buffalo Olive Octagon Honesuki disponuje čepeľou s výrazne ostrým hrotom a dĺžkou 15 cm. Honesuki je japonský tvar vykosťovacieho noža s trojuholníkovým tvarom a výraznou, ostrou špičkou. Tento dizajn umožňuje ľahké prenikanie a rezanie okolo kostí. Vďaka tomu je obzvlášť účinný pri vykosťovaní mäsa, rýb a hydiny, oddeľovaní kože, chrupaviek alebo šliach. Ostrá čepeľ umožňuje hlboké rezy a je schopná okrájať mäso veľmi účinne.
Vizuálne úchvatné a neuveriteľne ľahké nože zo série Dellinger Buffalo Olive Octagon sú vhodné ako pre pravákov, tak aj pre ľavákov. Nie je na svete kuchár, ktorý by nechcel držať osemhrannú rukoväť týchto ľahkých a krásnych nožov vo svojej ruke.
Trojuholníková čepeľ japonského tvaru Honesuki v kombinácii s neprehliadnuteľným damaškovým vzorom vás upúta mimoriadnym vzhľadom. Všetky damaškové nože sú jedinečným umeleckým doplnkom a veľmi jednoducho sa stanú favoritom vašej kuchyne.
Čepeľ noža sa skladá z rezného jadra vyrobeného z nerezovej ocele VG-10, ktoré bolo následne vložené medzi 66 vrstiev damaškovej ocele, vďaka čomu je čepeľ extrémne odolná. Oceľ VG-10 má vysokú tvrdosť 60 – 62 HRC, čo je porovnateľné s najlepšími tradičnými japonskými nožmi.
Okrem čepele vás určite nadchne aj rukoväť z olivového dreva, zakončená prstencom z byvolieho rohu. Olivové drevo je tvrdé, veľmi odolné a farebne atraktívne. Rukoväť je navyše ručne leštená, ergonomicky tvarovaná a vyvážená pre pohodlné krájanie.
Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Pri kontakte noža s niektorými agresívnejšími prvkami, by sa mohla na čepeli objaviť korózia materiálu. Každopádne nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené čiastočky. Nôž v žiadnom prípade nepoužívajte na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria.
Ostrenie noža: Na ostrenie odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné.
Nože Dellinger
Výrobca Dellinger Cutlery vznikol spojením jednotlivcov, ktorých spája vášeň a láska k nožom. Hlavnými hodnotami značky sú funkčnosť a jedinečnosť každého výrobku. V ich ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Honesuki |
Druh ocele: | Damašková oceľ |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 28,5 cm |
Dĺžka čepele: | 15 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hrúbka čepele: | 2 mm |
Hmotnosť: | 90 g |
Tvrdosť čepele: | 60-62 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Za značkou Dellinger stojí skupina ľudí, ktorých spája vášeň k nožom a snaha odlíšiť sa. Okrem výroby klasických nožov sa zameriavajú aj na predaj iných rezných nástrojov a rôzneho príslušenstva. Značke záleží najmä na funkčnosti a jedinečnosti každého výrobku. V ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnmi. To môže zahŕňať unikátne tvarovanie, zdobenie alebo inovatívne riešenia, ktoré odlišujú ich nože od ostatných na trhu. Nástroje od značky Dellinger prilákajú všetkých, ktorí túžia po praktických, ale aj esteticky príťažlivých kúskoch.