Kuchynský nôž Dellinger Okami Nakiri 17 cm
Kód: K-HAUS7NASúvisiaci tovar
Podrobný popis
Kuchynský nôž Dellinger Okami Nakiri.
Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Okami Nakiri z japonskej ocele s dĺžkou ostria 17 cm vhodný na sekanie všetkých druhov zeleniny. Tvarom vám zrejme bude pripomínať sekáč na mäso – zdanie však klame. Tento typ noža využijete najmä na obratné krájanie zeleniny, ktorú razom premeníte na drobné kocky či prúžky. Rovnako vám pomôže pri krájaní väčších surovín ako sú zeler či kapusta. Dostatočná šírka čepele môže byť dobre využiteľná aj pri naberaní surovín, ktoré následne stačí preniesť do hrnca či panvice. Spríjemnite si vaše varenie a okúste nový zážitok s kuchynskými nožmi značky Dellinger.
Použité rezné jadro zo série „Dellinger Okami 3 layers“ je vyrobené z nerezovej japonskej ocele AUS-10, ktorej tvrdosť sa pohybuje medzi 58 – 62 HRC. Jadro z tejto ocele je vložené medzi dve nerezové ocele s mimoriadnou odolnosťou a húževnatosťou. Použitá je povrchová úprava stonewashed, ktorej výhodou je, že veľmi dobre zakrýva škrabance. Na zachovanie maximálnej tvrdosti a ostrosti brúste nôž pod uhlom 15 stupňov.
Rukoväť noža je vyrobená z materiálu G-10 a v strede je zdobená menším znakom samuraja. Vďaka ergonomickému tvaru bude pre vás uchopenie noža vždy maximálne pohodlné. Nôž budete môcť celý čas dokonale kontrolovať, takže rezy budú vždy presné. Dokonalé vyváženie noža zabraňuje akejkoľvek únave ruky. Špecifický tvar preberá inšpiráciu z ázijských typov nožov.
Výhody produktu:
✅nerezová oceľ AUS-10 z Japonska,
✅ostrie noža zo série Dellinger Okami 3 layers,
✅extrémna ostrosť,
✅bezchybné tvary plátkov,
✅japonský dizajn.
Rozmery: celková dĺžka 31 cm a váha 260 g.
Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Pri kontakte noža s niektorými agresívnejšími prvkami, by sa mohla na čepeli objaviť korózia materiálu. Každopádne nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené čiastočky. Na odstránenie môžete používať bežnú jedlú sódu, z ktorej sa po zriedení s vodou stane riedka hmota. Nože z japonskej ocele v žiadnom prípade nepoužívajte na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria.
Ostrenie noža: pre ostrenie noža z nerezovej ocele odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Na občasné vyhladenie ostria vám postačí klasická ocieľka. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné.
Nože Dellinger
Výrobca Dellinger Cutlery vznikol spojením jednotlivcov, ktorých spája vášeň a láska k nožom. Hlavnými hodnotami značky sú funkčnosť a jedinečnosť každého výrobku. V ich ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Nakiri |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | AUS-10 |
Materiál rukoväte: | G10 |
Celková dĺžka: | 31 cm |
Dĺžka čepele: | 17 cm |
Dĺžka rukoväte: | 13 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hrúbka čepele: | 2,6 mm |
Hmotnosť: | 260 g |
Tvrdosť čepele: | 58 - 62 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Za značkou Dellinger stojí skupina ľudí, ktorých spája vášeň k nožom a snaha odlíšiť sa. Okrem výroby klasických nožov sa zameriavajú aj na predaj iných rezných nástrojov a rôzneho príslušenstva. Značke záleží najmä na funkčnosti a jedinečnosti každého výrobku. V ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnmi. To môže zahŕňať unikátne tvarovanie, zdobenie alebo inovatívne riešenia, ktoré odlišujú ich nože od ostatných na trhu. Nástroje od značky Dellinger prilákajú všetkých, ktorí túžia po praktických, ale aj esteticky príťažlivých kúskoch.