Kuchynský nôž KAI Seki Magoroku Hekiju Deba pre ľavákov 15 cm

Kód: AK-5073
€55 €45,83 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
12.11.2024
Možnosti doručenia

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Hekiju Deba pre ľaváka z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský nôž Deba s jednostranným výbrusom pre ľavákov KAI Seki Magoroku Hekiju AK-5073

Japonský kuchynský nôž KAI typu Deba s dĺžkou čepele 15 cm zo špeciálne navrhnutej série nožov pre ľavákov Seki Magoroku Hekiju oceníte pre jeho vysokú funkčnosť a odolnosť. Typický japonský tvar v kombinácii s jednoduchou čiernou rukoväťou vytvára nadčasový minimalistický dizajn.

Nože Deba sa používajú v japonskej kuchyni na filetovanie rýb a prerezávanie mäsa. Na rozdiel od ostatných japonských nožov majú omnoho robustnejšiu, silnejšiu a ťažšiu čepeľs jednostranným výbrusom. Ostrý hrot si poradí nielen s rybami, ale aj menšími morskými plodmi. S prednou časťou čepele hravo zvládnete filetovanie a zadná pevnejšia časť čepele môže poslúžiť na rezanie menších rybích kostí.

Prečo si vybrať nôž KAI Seki Magoroku Hekiju:

✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov,
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅japonská konštrukcia čepele Ni-Mai,
✅pravý japonský nôž.

Japonská konštrukcia čepele Ni-Mai

Na nôž je použitá konštrukcia japonského typu Ni-Mai, pri ktorej dochádza k vrstvenému laminovaniu dvoch rozdielnych ocelí. Hlavná tvrdšia vrstva, ktorou budete krájať, je vyrobená z ocele AUS-8 (58 HRC) a disponuje odolnosťou voči korózii. Práve pri oceli AUS-8 by nemalo hroziť žiadne vylamovanie, pretože nedisponuje extrémnou tvrdosťou. Takéto neželané vylamovanie sa občas zvykne objaviť pri jednostranných výbrusoch s vyššou tvrdosťou – najmä ak s nimi krájajú ľudia, pre ktorých je práca s japonskými nožmi nová. Vďaka tomuto si budú môcť nože s jednostranným výbrusom zaobstarať aj kuchári, ktorí ešte nemali česť s tradičnými japonskými nožmi ako sú Deba či Yanagiba.

Podporná vrstva je naopak vyrobená z mäkšieho kovu, v tomto prípade z ocele 420 s nižšou tvrdosťou 56 HRC. Mäkšia vrstva taktiež zaručuje nižšiu krehkosť čepele. Takýto typ osvedčenej konštrukcie zabezpečuje vysoko odolnú a bezúdržbovú čepeľ.

Polymérová rukoväť

Okrúhla rukoväť noža je vyrobená z plastu čiernej farby a skvele sa bude hodiť kuchárom, ktorí nechcú strácať čas zvýšenou starostlivosťou o nože a nákupom kaméliových olejov. Polymérová rukoväť totiž znesie prakticky čokoľvek, disponuje odolnosťou voči vlhkosti, extrémne dlhou životnosťou a nižšou hmotnosťou. Ak hľadáte nôž na nenáročnú údržbu, plastová rukoväť je pre vás jasným riešením.

Nôž je určený výhradne pre ľavákov.

Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.

Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.

Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.

Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.

Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.

Japonské nože KAI

kai_logo_ Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Deba
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: AUS-8
Materiál rukoväte: Plast
Celková dĺžka: 27,5 cm
Dĺžka čepele: 15 cm
Dĺžka rukoväte: 12,5 cm
Dĺžka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnosť: 138 g
Tvrdosť čepele: 56 HRC
Výbrus: Jednostranný
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.