Kuchynský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku 17 cm

Kód: MGR-0170S
€83 €69,17 bez DPH
Dočasne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský nôž Santoku KAI Seki Magoroku Red Wood MGR-0170S

Japonský kuchynský nôž KAI typu Santoku s dĺžkou čepele 17 cm z luxusnej série nožov Seki Magoroku Red Wood v tradičnom japonskom dizajne. Minimalistické prevedenie podtrhuje nerezová oceľ, dobré vyváženie, ostrosť a vysoká funkčnosť. Séria zaujme každého kuchára túžiaceho po pravých japonských nožoch.

Japonské nože Santoku sa zvyknú v Japonsku označovať ako „nože troch cností“, čo dostatočne napovedá o ich všestrannom využití pri krájaní rýb, mäsa a zeleniny. Vďaka viacúčelovej čepeli bude používanie nožov Santoku na vašom každodennom poriadku.

Prečo si vybrať nôž KAI Seki Magoroku Red Wood:

✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov,
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅nehrdzavejúca oceľ 1K6 s tvrdosťou 57 HRC a vysokou odolnosťou,
✅pravý japonský nôž.

Nehrdzavejúca oceľ 1K6

Čepeľ noža je vyrobená z novo vyvinutej leštenej nerezovej ocele 1K6 s tvrdosťou 57 HRC. Ide o veľmi čistý typ nehrdzavejúcej ocele s extrémnou odolnosťou voči korózii kvôli vysokému obsahu chrómu. Nôž je vybavený obojstranným výbrusom.

Rukoväť z odolného dreva pakka

Minimalistická japonská estetika je zdôraznená elegantnou rukoväťou s jemne červenou farbou z dreva pakka. Do dreva je pridaná vysokokvalitná živica, aby bol materiál obzvlášť odolný voči vlhkosti, zaistil lepšiu stabilitu a dlhú životnosť.

Typický gaštanový tvar rukoväte zaisťuje pohodlné a bezpečné uchopenie. Rúčka je zakončená tvarovaným čiernym prstencom z pevného polyméru a chráni vašu ruku v prípade pošmyknutia.

Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.

Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.

Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.

Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.

Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.

Japonské nože KAI

kai_logo_ Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Santoku
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: Daido 1K6
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 30,5 cm
Dĺžka čepele: 17 cm
Dĺžka rukoväte: 13,5 cm
Dĺžka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnosť: 140 g
Tvrdosť čepele: 57 HRC
Výbrus: Plochý
Krajina pôvodu: Japonsko
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.