Kuchynský nôž KAI Seki Magoroku Shoso Nakiri 16,5 cm
Kód: AB-5168Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž Nakiri KAI Seki Magoroku Shoso AB-5168
Japonský kuchynský nôž KAI typu Nakiri s dĺžkou čepele 16,5 cm zo série nožov Seki Magoroku Shoso je skutočným klenotom každej kuchyne. Čepele z tejto série sú kované z nehrdzavejúcej ocele a brúsené s maximálnou technickou zručnosťou. Výsledkom sú čepele zaisťujúce príjemnú, jednoduchú a bezpečnú manipuláciu. Nože sú ideálne na každodenné použitie v kuchyni a veľmi jednoducho z nich odstránite všetky nečistoty.
Nôž Nakiri vám bude tvarom zrejme pripomínať sekáč na mäso, zdanie však klame. Tento typ noža využijete najmä na obratné krájanie zeleniny, ktorú razom premeníte na drobné kocky či prúžky. Rovnako vám pomôže pri krájaní väčších surovín ako sú zeler či kapusta. Dostatočná šírka čepele môže byť dobre využiteľná aj pri naberaní surovín, ktoré následne stačí preniesť do hrnca či panvice.
Prečo si vybrať nôž KAI Seki Magoroku Shoso:
✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov,
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅nehrdzavejúca oceľ použitá na rukoväť a čepeľ,
✅pravý japonský nôž.
Nehrdzavejúca oceľ 5CR15MoV
Čepeľ noža je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele 5CR15MoV s tvrdosťou 56 HRC, čo zaručuje dlhodobú ostrosť a menšie opotrebovanie materiálov. Konvexný výbrus dodáva nožu potrebnú stabilitu, ideálnu na čisté a presné rezy. Nože s týmto výbrusom sú v kombinácii s tenkou čepeľou vhodné aj pre kuchárov, ktorí ešte s japonskými nožmi nepracovali. Ostrie sa nezvykne vylamovať a predstavujú zlatý stred medzi dlhotrvajúcou ostrosťou a jednoduchou manipuláciou. Matný saténový povrch čepele zvýrazňuje eleganciu noža.
Rukoväť z nehrdzavejúcej ocele
Ergonomická rukoväť s výrazným diamantovým vzorom je kompletne vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Symetrický tvar zabezpečuje príjemnú manipuláciu a integrovaný diamantový vzor poskytuje bezpečný a pohodlný úchop pri každom rezaní.
Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.
Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.
Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.
Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.
Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.
Japonské nože KAI
Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Nakiri |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | 5Cr15MoV |
Materiál rukoväte: | Kov |
Celková dĺžka: | 19,5 cm |
Dĺžka čepele: | 6,5 cm |
Dĺžka rukoväte: | 13 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 5,00 - 6,99 cm |
Hmotnosť: | 155 g |
Tvrdosť čepele: | 56 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.