Kuchynský nôž KAI Shun Pro Sho Yanagiba 27 cm
Kód: VG-2006Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž Yanagiba KAI Shun Pro Sho VG-2006
Japonský kuchynský nôž KAI typu Yanagiba zo série Shun Pro Sho s dĺžkou čepele 27 cm. Séria Shun Pro Sho ponúka nože čisto tradičných japonských tvarov s jednostrannými výbrusmi. Japonskú identitu podtrhuje elegantný dizajn čepele s ornamentálnymi vzormi. Pri inovatívnych výrobných procesoch boli použité japonské materiály tých najvyšších štandardov a kvality. Séria nožov Shun Pro Sho získala špeciálne uznanie v roku 2019 v ocenení German Design Award. Nože sú určené najmä na profesionálne použitie, avšak krájanie s nástrojmi prémiovej kvality si zamiluje každý jeden kuchár.
Japonské nože Yanagiba sú prevažne určené na krájanie vykostených rýb, filetovanie menších rýb a spomedzi japonských nožov sú ideálnym kandidátom na prípravu sushi. Nože Yanagiba sa vyznačujú dlhou, štíhlou čepeľou a jednostranným výbrusom, vďaka čomu docielite pri krájaní tenké rezy. Takéto hladké rezy sú obzvlášť dôležité už pri spomínanej príprave sushi. Práve dĺžka a tvar čepele môžu jemne pripomínať tvar vŕbového lista, podľa ktorého dostal nôž pomenovanie.
Prečo si vybrať nôž KAI Shun Pro Sho:
✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅nehrdzavejúca oceľ AUS-10 s tvrdosťou 61 HRC,
✅extrémne ostrý, pravý japonský nôž.
Nehrdzavejúca čepeľ AUS-10
Čepele nožov zo série Shun Pro Sho sú zhotovené z nehrdzavejúcej ocele AUS-10 s vysokou tvrdosťou 61 HRC. Oceľ AUS-10 je svojimi vlastnosťami veľmi podobná oceli VG-10, avšak je o niečo viac húževnatá a jednoduchšie sa brúsi. Extrémnu ostrosť a presnosť rezu zaručuje jednostranný výbrus s uhlom ostria 16°.
Rukoväť z odolného dreva pakka
Rukoväť vyrobená z tmavého dreva pakka pôsobí veľmi elegantne a perfektne padne do ruky. Do dreva je pridaná vysokokvalitná živica, aby bol materiál obzvlášť odolný voči vlhkosti, zaistil lepšiu stabilitu a dlhú životnosť.
Asymetrický gaštanový tvar rukoväte zaisťuje pohodlné a bezpečné uchopenie. Integrovaný kovový bolster má ochrannú funkciu, ale taktiež zvyšuje stabilitu a rovnováhu pri krájaní.
Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.
Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.
Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.
Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.
Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.
Japonské nože KAI
Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Yanagiba |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | AUS-10 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Dĺžka čepele: | 27 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | nad 25 cm |
Tvrdosť čepele: | 61 HRC |
Výbrus: | Jednostranný |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.