Kuchynský nôž Samura Okinawa Yanagiba 27 cm
Kód: SO-0111Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kuchynské nože Samura zo série Okinawa prinášajú tradičné japonské tvary nožov v spojení so spoľahlivosťou japonskej ocele AUS-8. Sú dobre vyvážené, veľmi kvalitné a majú pútavý dizajn tradičných japonských nožov. Dodávajú sa v peknej krabičke, takže sú vhodné aj ako darček.
Nôž má oválnu rukoväť z palisandrového dreva, zakončenú čiernym bolstrom.
Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom je dlhá 27 cm.
Využitie: tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na precízne krájanie tenkých plátkov, preto sa využíva aj pri práci s rybami a príprave sushi a sashimi.
Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.
Nože Samura
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Yanagiba |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | AUS-8 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 42 cm |
Dĺžka čepele: | 27 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | nad 25 cm |
Hmotnosť: | 222 g |
Tvrdosť čepele: | 59 HRC |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.