Kuchynský nôž Satake Misaki Gyuto 21 cm
Kód: 807-760Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž Satake Misaki Gyuto21 21 cm
Kuchynský nôž typu Gyuto Satake Misaki s s dĺžkou čepele 21 cm predstavuje autentický japonský nôž, vyrobený v súlade s osvedčenými japonskými tradíciami. Za vysokou ostrosťou a funkčnosťou nožov sa skrýva 700 rokov remeselného spracovania a úspešného vývoja. Kuchynské nože od výrobcu Satake Cutlery sú skvelou voľbou pre domácich kuchárov alebo začiatočníkov, ktorí chcú okúsiť krájanie s japonskými nožmi a pritom nezruinovať svoj rozpočet.
Kuchársky nôž typu Gyuto je jedným z najdôležitejších nožov v kuchyni a patrí k základnej výbave každého kuchára. Od univerzálnych nožov sa líši práve širšou, dlhšou čepeľou a tenkým hrotom, vďaka čomu je pomerne ľahké krájanie aj menej poddajných surovín ako sú orechy či bylinky. Kuchársky nôž so všestranným tvarom využijete na krájanie všetkých surovín či už pôjde o čistenie mäsa alebo krájanie zeleniny.
Čepeľ vyrobená z nehrdzavejúcej molybdén-vanádiovej ocele vás určite prekvapí svojou ostrosťou a jednoduchým udržiavaním. Nehrdzavejúca čepeľ je skvelou alternatívou pre všetkých kuchárov, ktorí nechcú mať s nožmi príliš mnoho starostí (nie je potrebné používať kaméliové oleje). Oceľ prebehla počas výroby spoľahlivým tepelným spracovaním a výborným počiatočným nabrúsením. Čepeľ zdobia tradičné japonské znaky.
Rukoväť zo svetlého kaučukového dreva v okrúhlom tvare pre pohodlné uchopenie. Ochranný čierny prstenec z pevného polyméru, nachádzajúci sa medzi rukoväťou a čepeľou, eliminuje hromadenie nečistôt.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: nikdy nekrájajte hlboko zmrazené potraviny alebo hrubšie rybie kosti. Nožmi sa odporúča rezať na drevených kuchynských podložkách.
Čistenie nožov: nôž sa odporúča umývať ručne a osušiť ideálne ihneď po použití. Čepeľ si tak zachová svoju ostrosť omnoho dlhšie a nebudete sa musieť obávať zmeny farby čepele alebo rukoväte. Umývačka riadu by mohla spôsobiť hrdzavenie ocelí s vyšším obsahom uhlíka.
Brúsenie: výrobca odporúča používať diamantové brúsky, ktoré sú veľmi vhodné na nože vyššej tvrdosti.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známa výrobou kuchynských nožov, ich remeselným spracovaním a jednoduchou manipuláciou. Výrobca ponúka široký výber nožov vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale aj kuchárske nože európskeho štýlu. Prevažnú časť sortimentu tvoria nože z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele, ktorá kombinuje ostrosť a odolnosť proti korózii. Japonské nože Satake predstavujú dostupnú voľbu pre kuchárov všetkých skupín.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Gyuto |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | Nerezová oceľ |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 33 cm |
Dĺžka čepele: | 21 cm |
Dĺžka rukoväte: | 12 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hrúbka čepele: | 1,4 mm |
Šírka čepele: | 4,3 cm |
Hmotnosť: | 100 g |
Tvrdosť čepele: | 56-58 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Japonský výrobca Satake Cutlery sa venuje výrobe kuchynských nožov, vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Deba, Nakiri a iných. Väčšina nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej alebo nehrdzavejúcej ocele, ktoré vynikajú vysokou ostrosťou a odolnosťou. Nože Satake sú cenovo dostupnou voľbou pre kuchárov všetkých úrovní, ktorí chcú okúsiť zážitok z krájania s pravými japonskými nožmi.