Kuchynský nôž Satake Tomoko sekáč 18 cm
Kód: 803-809Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž Satake Tomoko sekáč 18 cm
Kuchynský sekáč Satake Misaki s dĺžkou čepele 18 cm predstavuje autentický japonský nôž, vyrobený v súlade s osvedčenými japonskými tradíciami. Za vysokou ostrosťou a funkčnosťou nožov sa skrýva 700 rokov remeselného spracovania a úspešného vývoja. Kuchynské nože od výrobcu Satake Cutlery sú skvelou voľbou pre domácich kuchárov alebo začiatočníkov, ktorí chcú okúsiť krájanie s japonskými nožmi a pritom nezruinovať svoj rozpočet.
Kuchynský sekáč vyniká širokou čepeľou, ktorá si poradí aj s tými najväčšími kusmi mäsa, hydiny či rýb. Mäsiarsky nôž sľubuje profesionálny výkon a samozrejme to, čo pri práci s mäsom oceníte najviac: komfort, bezpečnosť a efektivitu.
Čepeľ vyrobená z nehrdzavejúcej ocele 420J2 vyniká veľmi jednoduchým udržiavaním. Nehrdzavejúca čepeľ je skvelou alternatívou pre všetkých kuchárov, ktorí nechcú mať s nožmi príliš mnoho starostí (nie je potrebné používať kaméliové oleje). Oceľ prebehla počas výroby spoľahlivým tepelným spracovaním a výborným počiatočným nabrúsením. Čepeľ zdobia tradičné japonské znaky.
Pomerne krátka rukoväť zo svetlého prírodného dreva zaručí pohodlné uchopenie.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: nikdy nekrájajte hlboko zmrazené potraviny alebo hrubšie rybie kosti. Nožmi sa odporúča rezať na drevených kuchynských podložkách.
Čistenie nožov: nôž sa odporúča umývať ručne a osušiť ideálne ihneď po použití. Čepeľ si tak zachová svoju ostrosť omnoho dlhšie a nebudete sa musieť obávať zmeny farby čepele alebo rukoväte. Umývačka riadu by mohla spôsobiť hrdzavenie ocelí s vyšším obsahom uhlíka.
Brúsenie: výrobca odporúča používať diamantové brúsky, ktoré sú veľmi vhodné na nože vyššej tvrdosti.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známa výrobou kuchynských nožov, ich remeselným spracovaním a jednoduchou manipuláciou. Výrobca ponúka široký výber nožov vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale aj kuchárske nože európskeho štýlu. Prevažnú časť sortimentu tvoria nože z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele, ktorá kombinuje ostrosť a odolnosť proti korózii. Japonské nože Satake predstavujú dostupnú voľbu pre kuchárov všetkých skupín.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Sekáč |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | 420 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 28,5 cm |
Dĺžka čepele: | 18 cm |
Dĺžka rukoväte: | 10,5 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hrúbka čepele: | 2,1 mm |
Šírka čepele: | 8,3 cm |
Hmotnosť: | 288 g |
Tvrdosť čepele: | 53-56 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Japonský výrobca Satake Cutlery sa venuje výrobe kuchynských nožov, vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Deba, Nakiri a iných. Väčšina nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej alebo nehrdzavejúcej ocele, ktoré vynikajú vysokou ostrosťou a odolnosťou. Nože Satake sú cenovo dostupnou voľbou pre kuchárov všetkých úrovní, ktorí chcú okúsiť zážitok z krájania s pravými japonskými nožmi.