Kuchynský nôž Satake Yoshimitsu Santoku 17 cm

Kód: 804-042
€41 €34,17 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
5.12.2024
Možnosti doručenia

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Santoku z uhlíkovej ocele s drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm

Kuchynský nôž Satake Yoshimitsu typu Santoku s dĺžkou čepele 16,5 cm predstavuje autentický japonský nôž, vyrobený v súlade s osvedčenými japonskými tradíciami. Za vysokou ostrosťou a funkčnosťou nožov sa skrýva 700 rokov remeselného spracovania a úspešného vývoja. Kuchynské nože od výrobcu Satake Cutlery sú skvelou voľbou pre domácich kuchárov alebo začiatočníkov, ktorí chcú okúsiť krájanie s japonskými nožmi a pritom nezruinovať svoj rozpočet.

Japonské nože Santoku sa zvyknú v Japonsku označovať ako „nože troch cností“, čo dostatočne napovedá o ich všestrannom využití pri krájaní rýb, mäsa a zeleniny. Vďaka viacúčelovej čepeli bude používanie nožov Santoku na vašom každodennom poriadku.

Nože zo série Satake Yoshimitsu sú navrhnuté najmä pre kuchárov, ktorí sa dokážu o svoje nože správne postarať. Uhlíková oceľ je vo všeobecnosti vysoko reaktívna a nesprávna starostlivosť, ako je neutieranie nožov do sucha, najmä po krájaní citrusových plodov, môže pomerne ľahko spôsobiť hrdzavenie. Z času na čas sa odporúča taktiež zvážiť použitie kaméliového oleja. Okrem zvýšenej starostlivosti vám uhlíková oceľ ponúka množstvo benefitov ako je vysoká tvrdosť nožov, vysoká rezná efektivita a jednoduché ostrenie.

Nože dosahujú stupeň tvrdosti 62 HRC, vďaka čomu vám vydržia ostré naozaj dlho, avšak treba brať do úvahy ich zvýšenú krehkosť. Odporúčajú sa najmä pre kuchárov, ktorí už majú niečo odkrájané, ale zároveň, ktorí ešte možno nemali česť s japonskými nožmi.

Čepeľ vyrobená z uhlíkovej ocele SK5 dosahuje vynikajúcu tvrdosť. Oceľ prebehla počas výroby spoľahlivým tepelným spracovaním a výborným počiatočným nabrúsením. Čepeľ zdobia tradičné japonské znaky.

Rukoväť zo svetlého magnóliového dreva v osemuholníkovom tvare pre pohodlné uchopenie. Ochranný čierny prstenec z pevného polyméru, nachádzajúci sa medzi rukoväťou a čepeľou, eliminuje hromadenie nečistôt.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: nikdy nekrájajte hlboko zmrazené potraviny alebo hrubšie rybie kosti. Nožmi sa odporúča rezať na drevených kuchynských podložkách.

Čistenie nožov: nôž sa odporúča umývať ručne a osušiť ideálne ihneď po použití. Čepeľ si tak zachová svoju ostrosť omnoho dlhšie a nebudete sa musieť obávať zmeny farby čepele alebo rukoväte. Umývačka riadu by mohla spôsobiť hrdzavenie ocelí s vyšším obsahom uhlíka.

Brúsenie: výrobca odporúča používať diamantové brúsky, ktoré sú veľmi vhodné na nože vyššej tvrdosti.

Japonské nože Satake Cutlery

Satake -  logoJaponská značka Satake Cutlery je známa výrobou kuchynských nožov, ich remeselným spracovaním a jednoduchou manipuláciou. Výrobca ponúka široký výber nožov vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale aj kuchárske nože európskeho štýlu. Prevažnú časť sortimentu tvoria nože z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele, ktorá kombinuje ostrosť a odolnosť proti korózii. Japonské nože Satake predstavujú dostupnú voľbu pre kuchárov všetkých skupín.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Santoku
Druh ocele: Uhlíková oceľ
Materiál čepele: SK5
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 28,5 cm
Dĺžka čepele: 17 cm
Dĺžka rukoväte: 11,5 cm
Dĺžka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hrúbka čepele: 2,3 mm
Šírka čepele: 4,5 cm
Hmotnosť: 110 g
Tvrdosť čepele: 62 HRC
Výbrus: Plochý
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Japonský výrobca Satake Cutlery sa venuje výrobe kuchynských nožov, vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Deba, Nakiri a iných. Väčšina nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej alebo nehrdzavejúcej ocele, ktoré vynikajú vysokou ostrosťou a odolnosťou. Nože Satake sú cenovo dostupnou voľbou pre kuchárov všetkých úrovní, ktorí chcú okúsiť zážitok z krájania s pravými japonskými nožmi.