Kuchynský nôž Tojiro Shippu Damascus Gyuto 18 cm FD-593 Nôž šéfkuchára
Kód: FD-593Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonské kuchynské nože Tojiro zo série Shippu sú vyrobené z dreva magnólie a damaškovej ocele ktorá má 62 vrstiev a jadro z veľmi tvrdej japonskej nerezovej ocele VG-10 (tvrdosť až 61 HRC). Sú to tradičné japonské nože s obojstranným výbrusom čepele, na ktorý sme v Európe zvyknutí. Vďaka prvotriednym japonským materiálom a dôrazu ktorý výrobca kladie na kvalitu výroby tieto nože ponúkajú vynikajúce rezné vlastnosti. Okrem prémiovej kvality majú nože Tojiro Shippu luxusný a elegantný vzhľad, vďaka čomu sa stanú ozdobou vašej kuchyne.
Nôž má rukoväť z dreva magnólie v tvare D, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z byvolieho rohu.
Čepeľ dĺžky 18 cm je vyrobená zo špeciálnej vrstvenej ocele s obojstranným výbrusom. Stredná vrstva (jadro) z nerezovej ocele VG-10 je z bokov chránená damaškovou oceľou, ktorá má 62 vrstiev a vyniká krásnou kresbou. Oceľ VG10 je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Damašková oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. Keďže sa jedná o nerezovú oceľ, čepeľ nevyžaduje tak precíznu starostlivosť ako nože z uhlíkovej ocele.
Využitie: Gyuto je kuchársky nôž so širokou čepeľou pre rýchle a efektívne krájanie mäsa, rýb a zeleniny.
Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha. Hoci oceľ VG-10 je nerezová oceľ, je mierne náchylná na bodovú koróziu, preto je vhodné udržiavať nože z VG-10 v suchu a čistote a občas je vhodné čepeľ ošetriť olejom aby sa pridišlo bodovej korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.
Nože Tojiro
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Gyuto |
Druh ocele: | Damašková oceľ |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Dĺžka čepele: | 18 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tvrdosť čepele: | 61 HRC |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.