Kuchynský nôž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 21 cm F-1123

Kód: F-1123
Novinka
Značka: Tojiro
€192 €160 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
25.11.2024
Možnosti doručenia

Japonský kuchynský nôž typu Yanagiba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 21 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z dreva japonskej magnólie v tvare D, zakončená prstencom z umelej živice. Yanagiba je tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na precízne krájanie tenkých plátkov, preto sa využíva aj pri práci s rybami a príprave sushi a sashimi.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský nôž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 21 cm

Tojiro Shirogami Hammered sú tradičné až ortodoxné japonské nože. Ručne kované skúsenými remeselníkmi z veľmi tvrdej japonskej uhlíkovej ocele Shirogami 2, známej aj ako White paper steel, ktorá dosahuje vysokú tvrdosť 61-62 HRC. Konštrukcia čepele Ni-mai (dvojvrstvová) s jednostranným výbrusom. Nôž je určený pre pravákov.

Rukoväť z dreva magnólie v tvare D, je veľmi príjemná na dotyk a je zakončená čiernym prstencom z umelej živice.

Čepeľ dĺžky 21 cm má dvojvrstvovú konštrukciu Ni-Mai a jednostranný výbrus. Rezná časť čepele z uhlíkovej ocele Shirogami 2 je z boku chránená vrstvou mäkkého a húževnatého železa. Oceľ Shirogami 2 je veľmi tvrdá, dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti, vysokú ostrosť a napriek svojej tvrdosti sa pomerne jednoducho brúsi. Železo na boku dodáva čepeli odolnosť. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. Povrch čepele je tzv. Kurouchi - neleštený čierny povrch, ktorý vzniká pri kovaní. Tento povrch je navyše ručne tepaný (Tsuchime).

Špecialitou toho noža je výbrus Urasuki. Tento výbrus sa zvyčajne používa na nožoch najvyšších tried a profesionálnych japonských nožoch. Výbrus urasuki predstavuje konkávne vybratie na zadnej (rovnej) strane čepele. Pri krájaní vytvára vzduchovú kapsu medzi potravinou a čepeľou. To znižuje odpor a vytvára hladší povrch, takže môžete robiť rýchlejšie a krajšie rezy.Ni-mai_Urasuki

Využitie: yanagiba je tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na precízne krájanie tenkých plátkov, preto sa využíva aj pri práci s rybami a príprave sushi a sashimi.

Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť, utrieť do sucha a čepeľ ošetriť olejom aby sa zabránilo korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Yanagiba
Druh ocele: Uhlíková oceľ
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 34 cm
Dĺžka čepele: 21 cm
Dĺžka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hrúbka čepele: 4,4 mm
Šírka čepele: 3,4 cm
Hmotnosť: 150 g
Tvrdosť čepele: 61 - 62 HRC
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Výbrus: Jednostranný
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku. 

Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.