Kuchynský nôž Tojiro Zen Black Gyuto 18 cm FD-1563 Nôž šéfkuchára

Kód: FD-1563
€145 €120,83 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
25.11.2024
Možnosti doručenia

Tojiro Zen Black FD-1563 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 18 cm z vrstvenej nerezovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva gaštanu v tvare D je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z polypropylénu. Kuchársky nôž so širokou čepeľou pre rýchle a efektívne krájanie mäsa, rýb a zeleniny.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonské kuchynské nože Tojiro zo série Zen Black sú vyrobené z dreva gaštanu a vrstvenej nerezovej ocele s jadrom z veľmi tvrdej japonskej nerezovej ocele VG-10 (tvrdosť až 61 HRC). Sú to tradičné japonské nože s obojstranným výbrusom čepele, na ktorý sme v Európe zvyknutí. Vďaka prvotriednym japonským materiálom a dôrazu ktorý výrobca kladie na kvalitu výroby tieto nože ponúkajú vynikajúce rezné vlastnosti. Okrem prémiovej kvality majú nože Tojiro Zen Black luxusný a elegantný vzhľad, vďaka čomu sa stanú ozdobou vašej kuchyne.

Nôž má rukoväť z dreva gaštanu v tvare D, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Tmavý odtieň gaštanového dreva výrobca docielil jemným opálením dreva ohňom. Farba rukoväte vďaka tomu mimoriadne pekne ladí s tmavou čepeľou. Opálením sa taktiež zvýšila odolnosť dreva. Rúčka je zakončená čiernym prstencom z polypropylénu.

Čepeľ dĺžky 18 cm je vyrobená zo špeciálnej vrstvenej ocele s obojstranným výbrusom. Stredná vrstva (jadro) z nerezovej ocele VG-10 je z bokov chránená nerezovou oceľou s 13% obsahom chrómu. Oceľ VG10 je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Nerezová oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a korozivzdrornosť. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. Tmavú povrchovú úpravu ocele docielil výrobca pomocou oxidu železa. Táto technológia sa používa aj pri chirurgickýn nástrojoch. Keďže sa jedná o nerezovú oceľ, čepeľ nevyžaduje tak precíznu starostlivosť ako nože z uhlíkovej ocele.

Využitie: Gyuto je kuchársky nôž so širokou čepeľou pre rýchle a efektívne krájanie mäsa, rýb a zeleniny.

Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha.

Nože Tojiro

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Gyuto
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 31,5 cm
Dĺžka čepele: 18 cm
Dĺžka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnosť: 120 g
Tvrdosť čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Black Oxide
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku. 

Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.