Sada japonských nožov Satake Yoshimitsu HG8403W 2 nože

Kód: HG8403W
€89 €74,17 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
3.7.2024
Možnosti doručenia

Sada japonských nožov z uhlíkovej ocele SK5 tvrdosti až 62 HRC. Obsahuje 2 nože zo série Satake Yoshimitsu. Rukoväte z dreva magnólie.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Satake Yoshimitsu japonské nože - sada 2 ks

Kuchynské nože Satake Yoshimitsu sú autentické japonské nože, vyrobené v súlade s osvedčenými japonskými tradíciami. Za vysokou ostrosťou a funkčnosťou nožov sa skrýva 700 rokov skúseností remeselnej výroby a postupného vývoja. Kuchynské nože od výrobcu Satake Cutlery sú skvelou voľbou pre kuchárov, ktorí chcú okúsiť krájanie s japonskými nožmi a pritom nezruinovať svoj rozpočet.

Čepele vyrobené z uhlíkovej ocele SK5 dosahujú vynikajúcu tvrdosť až 62 HRC, vďaka čomu vám vydržia ostré naozaj dlho, avšak pri tejto tvrdosti treba brať do úvahy aj zvýšenú krehkosť ostria. Oceľ prebehla počas výroby spoľahlivým tepelným spracovaním. Čepeľ zdobia tradičné japonské znaky. Tieto nože odporúčame najmä pre kuchárov, ktorí už majú niečo odkrájané a chcú si vyskúšať prácu s japonskými nožmi.

Rukoväte zo svetlého magnóliového dreva v osemuholníkovom tvare ponúkajú pohodlné uchopenie. Ochranný čierny prstenec z pevného polyméru, nachádzajúci sa medzi rukoväťou a čepeľou, eliminuje hromadenie nečistôt.

Nože zo série Satake Yoshimitsu sú navrhnuté najmä pre kuchárov, ktorí sa dokážu o svoje nože správne postarať. Uhlíková oceľ je vo všeobecnosti vysoko reaktívna a nesprávna starostlivosť, ako je neutieranie nožov do sucha, najmä po krájaní citrusových plodov, môže pomerne ľahko spôsobiť hrdzavenie. Z času na čas odporúčame použitie kaméliového oleja. Potrebu zvýšenej starostlivosti kompenzuje množstvo benefitov tejto ocele ako je vysoká tvrdosť, dlhá výdrž ostria, vysoká rezná efektivita a jednoduché ostrenie.

Sada obsahuje:

 

- Nôž Santoku s dĺžkou čepele 17 cm a klasickým obojstranným výbrusom. Santoku je všestranný nôž určený na spracovanie rýb, mäsa a aj zeleniny. 

- Nôž Yanagiba s dĺžkou čepele 21 cm a jednostranným výbrusom. Yanagiba sa využíva predovšetkým na krájanie tenkých plátkov, prípadne filetovanie rýb a na prípravu sushi.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: nikdy nekrájajte hlboko zmrazené potraviny alebo hrubšie rybie kosti. Nožmi sa odporúča rezať na drevených kuchynských podložkách.

Čistenie nožov: nôž sa odporúča umývať ručne a osušiť ideálne ihneď po použití. Čepeľ si tak zachová svoju ostrosť omnoho dlhšie a nebudete sa musieť obávať zmeny farby čepele alebo rukoväte. Umývačka riadu by mohla spôsobiť hrdzavenie ocelí s vyšším obsahom uhlíka. Po osušení je vhodné čepeľ ošetriť olejom - stačí pár kvapiek, ktoré rozotriete po čepeli. 

Brúsenie: výrobca odporúča používať japonské vodné brúsne kamene alebo diamantové brúsky, ktoré sú veľmi vhodné na nože vyššej tvrdosti.

Japonské nože Satake Cutlery

Satake -  logoJaponská značka Satake Cutlery je známa výrobou kuchynských nožov, ich remeselným spracovaním a jednoduchou manipuláciou. Výrobca ponúka široký výber nožov vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale aj kuchárske nože európskeho štýlu. Prevažnú časť sortimentu tvoria nože z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele, ktorá kombinuje ostrosť a odolnosť proti korózii. Japonské nože Satake predstavujú dostupnú voľbu pre kuchárov všetkých skupín.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Sada kuchynských nožov
Druh ocele: Uhlíková oceľ
Materiál čepele: SK5
Materiál rukoväte: Drevo
Tvrdosť čepele: 62 HRC
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Japonský výrobca Satake Cutlery sa venuje výrobe kuchynských nožov, vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Deba, Nakiri a iných. Väčšina nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej alebo nehrdzavejúcej ocele, ktoré vynikajú vysokou ostrosťou a odolnosťou. Nože Satake sú cenovo dostupnou voľbou pre kuchárov všetkých úrovní, ktorí chcú okúsiť zážitok z krájania s pravými japonskými nožmi.