Sada japonských nožov Satake Yoshimitsu HG8404W 6 nožov
Kód: HG8404WSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Satake Yoshimitsu japonské nože - sada 6ks
Kuchynské nože Satake Yoshimitsu sú autentické japonské nože, vyrobené v súlade s osvedčenými japonskými tradíciami. Za vysokou ostrosťou a funkčnosťou nožov sa skrýva 700 rokov skúseností remeselnej výroby a postupného vývoja. Kuchynské nože od výrobcu Satake Cutlery sú skvelou voľbou pre kuchárov, ktorí chcú okúsiť krájanie s japonskými nožmi a pritom nezruinovať svoj rozpočet.
Čepele vyrobené z uhlíkovej ocele SK5 dosahujú vynikajúcu tvrdosť až 62 HRC, vďaka čomu vám vydržia ostré naozaj dlho, avšak pri tejto tvrdosti treba brať do úvahy aj zvýšenú krehkosť ostria. Oceľ prebehla počas výroby spoľahlivým tepelným spracovaním. Čepeľ zdobia tradičné japonské znaky. Tieto nože odporúčame najmä pre kuchárov, ktorí už majú niečo odkrájané a chcú si vyskúšať prácu s japonskými nožmi.
Rukoväte zo svetlého magnóliového dreva v osemuholníkovom tvare ponúkajú pohodlné uchopenie. Ochranný čierny prstenec z pevného polyméru, nachádzajúci sa medzi rukoväťou a čepeľou, eliminuje hromadenie nečistôt.
Nože zo série Satake Yoshimitsu sú navrhnuté najmä pre kuchárov, ktorí sa dokážu o svoje nože správne postarať. Uhlíková oceľ je vo všeobecnosti vysoko reaktívna a nesprávna starostlivosť, ako je neutieranie nožov do sucha, najmä po krájaní citrusových plodov, môže pomerne ľahko spôsobiť hrdzavenie. Z času na čas odporúčame použitie kaméliového oleja. Potrebu zvýšenej starostlivosti kompenzuje množstvo benefitov tejto ocele ako je vysoká tvrdosť, dlhá výdrž ostria, vysoká rezná efektivita a jednoduché ostrenie.
Sada obsahuje:
- Nôž Deba s dĺžkou čepele 12 cm a jednostranným výbrusom. Tento nôž je takzvaná ľahká deba (alebo Ajikiri). Oproti bežnému nožu Deba je výrazne ľahší, vďaka kratšej a tenkej čepeli. V tradičnej japonskej kuchyni sa používa na spracovanie menších rýb. Pri bežnom kuchynskom použití v našich domácnostiach je to skvelý univerzálny nôž - ľahký, obratný a extrémne ostrý.
- Nôž Deba s dĺžkou čepele 15,5 cm a jednostranným výbrusom. Deba sa používa v japonskej kuchyni na filetovanie rýb a prácu s mäsom. Na rozdiel od ostatných japonských nožov má Deba omnoho robustnejšiu, silnejšiu a ťažšiu čepeľ.
- Nôž Usuba s dĺžkou čepele 16 cm a jednostranným výbrusom. Usuba je skvelá na krájanie zeleniny a ovocia, ktoré sa podávajú surové - tenká a ostrá čepeľ vytvára rezné plochy s veľmi malým poškodením buniek, čo minimalizuje stratu šťavy a zmenu chuti a farby často spôsobenú oxidáciou.
- Nôž Santoku s dĺžkou čepele 15 cm a klasickým obojstranným výbrusom. Santoku je všestranný nôž určený na spracovanie rýb, mäsa a aj zeleniny.
- Nôž Santoku s dĺžkou čepele 17 cm a klasickým obojstranným výbrusom. Santoku je všestranný nôž určený na spracovanie rýb, mäsa a aj zeleniny.
- Nôž Yanagiba s dĺžkou čepele 21 cm a jednostranným výbrusom. Yanagiba sa využíva predovšetkým na krájanie tenkých plátkov, prípadne filetovanie rýb a na prípravu sushi.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: nikdy nekrájajte hlboko zmrazené potraviny alebo hrubšie rybie kosti. Nožmi sa odporúča rezať na drevených kuchynských podložkách.
Čistenie nožov: nôž sa odporúča umývať ručne a osušiť ideálne ihneď po použití. Čepeľ si tak zachová svoju ostrosť omnoho dlhšie a nebudete sa musieť obávať zmeny farby čepele alebo rukoväte. Umývačka riadu by mohla spôsobiť hrdzavenie ocelí s vyšším obsahom uhlíka. Po osušení je vhodné čepeľ ošetriť olejom - stačí pár kvapiek, ktoré rozotriete po čepeli.
Brúsenie: výrobca odporúča používať japonské vodné brúsne kamene alebo diamantové brúsky, ktoré sú veľmi vhodné na nože vyššej tvrdosti.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známa výrobou kuchynských nožov, ich remeselným spracovaním a jednoduchou manipuláciou. Výrobca ponúka široký výber nožov vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale aj kuchárske nože európskeho štýlu. Prevažnú časť sortimentu tvoria nože z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele, ktorá kombinuje ostrosť a odolnosť proti korózii. Japonské nože Satake predstavujú dostupnú voľbu pre kuchárov všetkých skupín.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Sada kuchynských nožov |
Druh ocele: | Uhlíková oceľ |
Materiál čepele: | SK5 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Tvrdosť čepele: | 62 HRC |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Japonský výrobca Satake Cutlery sa venuje výrobe kuchynských nožov, vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Deba, Nakiri a iných. Väčšina nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej alebo nehrdzavejúcej ocele, ktoré vynikajú vysokou ostrosťou a odolnosťou. Nože Satake sú cenovo dostupnou voľbou pre kuchárov všetkých úrovní, ktorí chcú okúsiť zážitok z krájania s pravými japonskými nožmi.