Sada kuchynských nožov KAI Shun Classic Set DMS-220
Kód: DMS-220Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Sada damaškových nožov KAI Shun Classic DMS-220 (2 ks)
Súprava kuchynských nožov KAI Shun Classic DMS-220 kombinuje staroveké samurajské kováčstvo a technicky vyspelé výrobné procesy. Výsledkom je sada kvalitných damaškových nožov, ručne skonštruovaných a do najmenších detailov navrhnutých tak, aby si zachovali čo najvyššiu ostrosť. Nože sú určené najmä na profesionálne použitie, avšak krájanie s nožmi prémiovej kvality by mal zažiť každý jeden kuchár.
Prečo si vybrať súpravu nožov KAI Shun Classic:
✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅kvalitná damašková oceľ (32 vrstiev), prémiové rezné jadro VG MAX,
✅extrémne ostrý, pravý japonský nôž.
Damašková čepeľ VG MAX
Čepele nožov zo série Shun Classic vás už na prvý pohľad očaria damaškovou oceľou s výrazným pololesklým vzorom. Pre tradičné japonské nože je štandardom vrstvená oceľ, pri ktorej je rezné jadro (hagane) chránené bokmi z mäkšej ocele (jigane). Tento nôž nie je výnimkou.
Hagane z veľmi tvrdej ocele VG MAX je vložené medzi dva pláty damaškovej ocele s 32 vrstvami. Rezné jadro dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Damašková oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a elegantný vzhľad. Čepeľ má obojstranný výbrus.
VG-Max je prémiová japonská oceľ, ktorá vychádza zo známej VG-10, ale ponúka niekoľko vylepšení. Je obohatená o vyšší obsah chrómu, uhlíka a vanádu, vďaka čomu je veľmi tvrdá (61 HRC) a oproti už aj tak veľmi kvalitnej VG-10 vydrží ešte dlhšie ostrá a má lepšiu odolnosť voči korózií.
Rukoväť z odolného dreva pakka
Všetky nože v balení disponujú elegantnou rukoväťou čiernej farby z kompozitného dreva pakka. Do dreva je pridaná vysokokvalitná živica, aby bol materiál obzvlášť odolný voči vlhkosti, zaistil lepšiu stabilitu a dlhú životnosť.
Typické gaštanové tvary rukovätí zaisťujú pohodlné a bezpečné uchopenie. Integrovaný kovový bolster má ochrannú funkciu, ale taktiež zvyšuje stabilitu a rovnováhu pri krájaní.
Celá súprava nožov sa doručuje v drevenom obale s magnetickým uzatváraním.
Sada obsahuje:
- Univerzálny nôž s dĺžkou čepele 15 cm využijete na spracovanie zeleniny, ovocia či krájanie menších kúskov mäsa a rýb. Nôž je dostatočne obratný aj na špikovanie mäsa alebo zdobenie ovocných tanierov.
- Nôž pre šéfkuchára s dĺžkou čepele 20 cm patrí k základnej výbave každého kuchára. Od univerzálnych nožov sa líši práve širšou, dlhšou čepeľou a tenkým hrotom, vďaka čomu je pomerne ľahké krájanie aj menej poddajných surovín ako sú orechy či bylinky. Kuchársky nôž so všestranným tvarom využijete na krájanie všetkých surovín či už pôjde o čistenie mäsa alebo krájanie zeleniny.
Nože sú kompletne vyrobené v Japonsku.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov. Čepele nožov nie sú vhodné na rezanie kostí, vrátane rybích kostí či mrazených potravín.
Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.
Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.
Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.
Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.
Japonské nože KAI
Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Sady kuchynských nožov |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Sada kuchynských nožov |
Druh ocele: | Damašková oceľ |
Materiál čepele: | VG-Max |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Tvrdosť čepele: | 61 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.