Kuchynský nôž KAI Shun Nagare kuchársky 20 cm

Kód: NDC-0706
€395 €329,17 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
25.11.2024
Možnosti doručenia

Japonský nôž KAI Shun Nagare kuchársky z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský damaškový nôž kuchársky KAI Shun Nagare NDC-0706

Japonský kuchynský nôž KAI pre šéfkuchára s dĺžkou čepele 20 cm zo špičkovej série majstrovských nožov Shun Nagare. Špeciálne použité materiály, prepracovaný dizajn a technicky vyspelé výrobné procesy robia z tohto noža vrchol luxusných kuchynských nástrojov. Séria nožov Shun Nagare získala špeciálne uznanie v roku 2017 v ocenení German Design Award. Nože sú určené najmä na profesionálne použitie, avšak krájanie s nožmi prémiovej kvality si zamiluje každý jeden kuchár.

Kuchársky nôž je jedným z najdôležitejších nožov v kuchyni a patrí k základnej výbave každého kuchára. Od univerzálnych nožov sa líši práve širšou, dlhšou čepeľou a tenkým hrotom, vďaka čomu je pomerne ľahké krájanie aj menej poddajných surovín ako sú orechy či bylinky. Kuchársky nôž so všestranným tvarom využijete na krájanie všetkých surovín či už pôjde o čistenie mäsa alebo krájanie zeleniny.

Prečo si vybrať nôž KAI Shun Nagare:

✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅kvalitná damašková oceľ (72 vrstiev),
✅extrémne ostrý, pravý japonský nôž.

Damašková čepeľ (VG 2, VG 10)

Čepele nožov zo série Shun Nagare sú kompletne kované z damaškovej ocele s veľmi decentným vzorom. Exkluzívna čepeľ je v tomto prípade kovaná až z dvoch typov ocelí (VG-2, VG-10), ktoré sa spájajú do 72-vrstvovej damaškovej ocele. Kombinácia takýchto prvotriednych materiálov zapríčiňuje mimoriadnu tvrdosť 61 HRC. Čepeľ s obojstranným výbrusom sa môže pochváliť zachovaním dlhotrvajúcej ostrosti.

Rukoväť z odolného dreva pakka

Estetický vzhľad noža umocňuje šedo-čierna rukoväť vyrobená z dreva pakka. Do dreva je pridaná vysokokvalitná živica, aby bol materiál obzvlášť odolný voči vlhkosti, zaistil lepšiu stabilitu a dlhú životnosť.

Vďaka zaoblenému ergonomickému tvarovaniu vám padne rukoväť perfektne do ruky. Integrovaný kovový bolster má ochrannú funkciu, ale taktiež zvyšuje stabilitu a rovnováhu pri krájaní. Rukoväť je z každej strany doplnená o dva nity.

Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.

Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.

Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.

Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.

Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.

Japonské nože KAI

kai_logo_ Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Kuchársky nôž (Chef)
Druh ocele: Damašková oceľ
Materiál čepele: Damašková oceľ
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 34 cm
Dĺžka čepele: 20 cm
Dĺžka rukoväte: 14 cm
Dĺžka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnosť: 234 g
Tvrdosť čepele: 61 HRC
Výbrus: Plochý
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.