Kuchynský nôž KAI Shun Pro Sho Usuba 16,5 cm
Kód: VG-2007Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž Usuba KAI Shun Pro Sho VG-2007
Japonský kuchynský nôž KAI typu Usuba zo série Shun Pro Sho s dĺžkou čepele 16,5 cm. Séria Shun Pro Sho ponúka nože čisto tradičných japonských tvarov s jednostrannými výbrusmi. Japonskú identitu podtrhuje elegantný dizajn čepele s ornamentálnymi vzormi. Pri inovatívnych výrobných procesoch boli použité japonské materiály tých najvyšších štandardov a kvality. Séria nožov Shun Pro Sho získala špeciálne uznanie v roku 2019 v ocenení German Design Award. Nože sú určené najmä na profesionálne použitie, avšak krájanie s nástrojmi prémiovej kvality si zamiluje každý jeden kuchár.
Japonské nože Usuba predstavujú tradičné nože určené na všetky typy zeleniny. Od ostatných typov japonských nožov sa odlišujú dlhou rovnou čepeľou sekerového tvaru. Pri krájaní zeleniny sa nemusíte obávať deformácie surovín a zvládnete s nimi vykúzliť aj rôzne ozdobné tvary.
Prečo si vybrať nôž KAI Shun Pro Sho:
✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅nehrdzavejúca oceľ AUS-10 s tvrdosťou 61 HRC,
✅extrémne ostrý, pravý japonský nôž.
Nehrdzavejúca čepeľ AUS-10
Čepele nožov zo série Shun Pro Sho sú zhotovené z nehrdzavejúcej ocele AUS-10 s vysokou tvrdosťou 60 HRC. Oceľ AUS-10 je svojimi vlastnosťami veľmi podobná oceli VG-10, avšak je o niečo viac húževnatá a jednoduchšie sa brúsi. Extrémnu ostrosť a presnosť rezu zaručuje jednostranný výbrus s uhlom ostria 16°.
Rukoväť z odolného dreva pakka
Rukoväť vyrobená z tmavého dreva pakka pôsobí veľmi elegantne a perfektne padne do ruky. Do dreva je pridaná vysokokvalitná živica, aby bol materiál obzvlášť odolný voči vlhkosti, zaistil lepšiu stabilitu a dlhú životnosť.
Asymetrický gaštanový tvar rukoväte zaisťuje pohodlné a bezpečné uchopenie. Integrovaný kovový bolster má ochrannú funkciu, ale taktiež zvyšuje stabilitu a rovnováhu pri krájaní.
Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.
Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.
Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.
Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.
Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.
Japonské nože KAI
Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Usuba |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | AUS-10 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Dĺžka čepele: | 16,5 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tvrdosť čepele: | 61 HRC |
Výbrus: | Jednostranný |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.