Kuchynský nôž Samura Okinawa Deba

Kód: SO-0129
€72 €60 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
22.11.2024
Možnosti doručenia

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Nôž typu deba je tradičný japonský tvar noža. Je určený predovšekým na spracovanie rýb (aj filetovanie) a hydiny.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Kuchynské nože Samura zo série Okinawa prinášajú tradičné japonské tvary nožov v spojení so spoľahlivosťou japonskej ocele AUS-8. Sú dobre vyvážené, veľmi kvalitné a majú pútavý dizajn tradičných japonských nožov. Dodávajú sa v peknej krabičke, takže sú vhodné aj ako darček.

Nôž má oválnu rukoväť z palisandrového dreva, zakončenú čiernym bolstrom.

Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom je dlhá 17 cm.

Využitie: deba je tradičný japonský tvar noža. Je určený predovšekým na spracovanie rýb (aj filetovanie) a hydiny.

Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.

Nože Samura

Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože. 

Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Deba
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: AUS-8
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 32,6 cm
Dĺžka čepele: 17 cm
Dĺžka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnosť: 221 g
Tvrdosť čepele: 59 HRC
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
Avatar autora | 21.7.2023
Veľmi
5
T Avatar autora | 14.1.2020
Produkt hodnotim zatial na 5 hviezdiciek, ked hodnotim celkovy produkt. Momentalne bolo s nou spracovanych zopar celych ryb. Cepel noza zatial je v poriadku, samozrejme ze pri tomto type noza, ktory je vyslovene na filetovanie ( no vieme ze dokaze spravit aj ine veci), cepel je bez naznaku pouzitia ( pri beznom pohlade oka). Co sa tyka spracovania Zacnem ruckou - Drzi v poriadku, vyrobca si dal zalezat na spracovani a opracovani. Netreba zabudat ze drevo stale pracuje najma ak je v kontakte s vodou. O tieto typy nozov sa treba starat a to najlepsie tym ze hned po pouziti noz umyt pod tecucou vodou so saponatom a hnedvytriet do sucha. Takze rucka samotna hodnotim zatial skvele. Co sa tyka cepele, je v zatial v poriadku aj po spracovani ryb. Jedno co vytknem vyrobcovi, aby dotiahli brusenie az do finalizacie. Jemne je citit s pociatku mikroskopicke casti. No kto sa vyzna, vie brusit na kameni jednostranny vybrus noza, si to vie doladit sam. :) ... Preco pisem zatial ? Noz vlastnim iba chvilu a pouziva sa vylucne na filetovanie ryb. Po vacsom pocte pouziti urcite bude treba dat noz znova na kamen ( ako kazdy a jeden ). Upozornujem na jednu vec, bodol by letacik v forme vizitky alebo maleho popisku, na akom stupni bol noz bruseny, respektive starostlivost o noz a rucku, Popripade by som doplnil ako sa noz ma brusit. Takze celkove moje hodnotenie tohto noza - Vrelo ODPORUCAM :). Priajtelna cena, skvele vyvazeny, spracovanie noza a material SUPER :)

Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože. 

Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.