Kuchynský nôž Satake Yoshimitsu Deba 12 cm
Kód: 804-066Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž Satake Yoshimitsu Deba 12 cm
Kuchynský nôž Satake Yoshimitsu typu Deba s dĺžkou čepele 12 cm predstavuje autentický japonský nôž, vyrobený v súlade s osvedčenými japonskými tradíciami. Za vysokou ostrosťou a funkčnosťou nožov sa skrýva 700 rokov remeselného spracovania a úspešného vývoja. Kuchynské nože od výrobcu Satake Cutlery sú skvelou voľbou pre domácich kuchárov alebo začiatočníkov, ktorí chcú okúsiť krájanie s japonskými nožmi a pritom nezruinovať svoj rozpočet.
Nože Deba sa používajú v japonskej kuchyni na filetovanie rýb a prerezávanie mäsa. Tento nôž je takzvaná ľahká deba (alebo Ajikiri). Oproti bežnému nožu Deba je výrazne ľahší, vďaka kratšej a tenkej čepeli. V tradičnej japonskej kuchyni sa používa na spracovanie menších rýb. Pri bežnom kuchynskom použití v našich domácnostiach je to skvelý univerzálny nôž - ľahký, obratný a extrémne ostrý.
Čepeľ vyrobená z uhlíkovej ocele SK5 dosahuje vynikajúcu tvrdosť až 62 HRC, vďaka čomu vám vydrží ostrý naozaj dlho, avšak pri tejto tvrdosti treba brať do úvahy aj zvýšenú krehkosť ostria. Oceľ prebehla počas výroby spoľahlivým tepelným spracovaním. Čepeľ zdobia tradičné japonské znaky. Tento nôž odporúčame najmä pre kuchárov, ktorí už majú niečo odkrájané, ale chcú si vyskúšať prácu s japonským nožom.
Rukoväť zo svetlého magnóliového dreva v osemuholníkovom tvare ponúka pohodlné uchopenie. Ochranný čierny prstenec z pevného polyméru, nachádzajúci sa medzi rukoväťou a čepeľou, eliminuje hromadenie nečistôt.
Nože zo série Satake Yoshimitsu sú navrhnuté najmä pre kuchárov, ktorí sa dokážu o svoje nože správne postarať. Uhlíková oceľ je vo všeobecnosti vysoko reaktívna a nesprávna starostlivosť, ako je neutieranie nožov do sucha, najmä po krájaní citrusových plodov, môže pomerne ľahko spôsobiť hrdzavenie. Z času na čas odporúčame použitie kaméliového oleja. Potrebu zvýšenej starostlivosti kompenzuje množstvo benefitov tejto ocele ako je vysoká tvrdosť, dlhá výdrž ostria, vysoká rezná efektivita a jednoduché ostrenie.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: nikdy nekrájajte hlboko zmrazené potraviny alebo hrubšie rybie kosti. Nožmi sa odporúča rezať na drevených kuchynských podložkách.
Čistenie nožov: nôž sa odporúča umývať ručne a osušiť ideálne ihneď po použití. Čepeľ si tak zachová svoju ostrosť omnoho dlhšie a nebudete sa musieť obávať zmeny farby čepele alebo rukoväte. Umývačka riadu by mohla spôsobiť hrdzavenie ocelí s vyšším obsahom uhlíka.
Brúsenie: výrobca odporúča používať japonské vodné brúsne kamene alebo diamantové brúsky, ktoré sú veľmi vhodné na nože vyššej tvrdosti.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známa výrobou kuchynských nožov, ich remeselným spracovaním a jednoduchou manipuláciou. Výrobca ponúka široký výber nožov vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale aj kuchárske nože európskeho štýlu. Prevažnú časť sortimentu tvoria nože z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele, ktorá kombinuje ostrosť a odolnosť proti korózii. Japonské nože Satake predstavujú dostupnú voľbu pre kuchárov všetkých skupín.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Deba |
Druh ocele: | Uhlíková oceľ |
Materiál čepele: | SK5 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 23,6 cm |
Dĺžka čepele: | 15,5 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 12,00 - 14,99 cm |
Hrúbka čepele: | 1,3 mm |
Šírka čepele: | 3 cm |
Hmotnosť: | 50 g |
Tvrdosť čepele: | 62 HRC |
Výbrus: | Jednostranný |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Japonský výrobca Satake Cutlery sa venuje výrobe kuchynských nožov, vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Deba, Nakiri a iných. Väčšina nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej alebo nehrdzavejúcej ocele, ktoré vynikajú vysokou ostrosťou a odolnosťou. Nože Satake sú cenovo dostupnou voľbou pre kuchárov všetkých úrovní, ktorí chcú okúsiť zážitok z krájania s pravými japonskými nožmi.