Kuchynský nôž Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm

Kód: 804-035
€42 €35 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
25.11.2024
Možnosti doručenia

Japonský nôž usuba. Čepeľ z uhlíkovej ocele SK5 s jednostranným výbrusom. Dĺžka čepele je 16 cm. Rukoväť z dreva magnólie.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm

Kuchynský nôž Satake Yoshimitsu typu Usuba s dĺžkou čepele 16 cm predstavuje autentický japonský nôž, vyrobený v súlade s osvedčenými japonskými tradíciami. Za vysokou ostrosťou a funkčnosťou nožov sa skrýva 700 rokov remeselného spracovania a úspešného vývoja. Kuchynské nože od výrobcu Satake Cutlery sú skvelou voľbou pre domácich kuchárov alebo začiatočníkov, ktorí chcú okúsiť krájanie s japonskými nožmi a pritom nezruinovať svoj rozpočet.

Usuba je tradičný tvar japonského noža určený na krájanie zeleniny. Nôž disponuje tradičným japonským jednostranným výbrusom. Od ostatných typov japonských nožov sa odlišuje dlhou rovnou čepeľou obdĺžnikového tvaru. Usuba je skvelá na krájanie zeleniny a ovocia, ktoré sa podávajú surové - tenká a ostrá čepeľ vytvára rezné plochy s veľmi malým poškodením buniek, čo minimalizuje stratu šťavy a zmenu chuti a farby často spôsobenú oxidáciou. Strednú časť čepele možno použiť na tenké krájanie zeleniny a tiež na vykonávanie špecializovanej techniky katsuramuki ("rotačné lúpanie").

Čepeľ vyrobená z uhlíkovej ocele SK5 dosahuje vynikajúcu tvrdosť až 62 HRC, vďaka čomu vám vydrží ostrý naozaj dlho, avšak pri tejto tvrdosti treba brať do úvahy aj zvýšenú krehkosť ostria. Oceľ prebehla počas výroby spoľahlivým tepelným spracovaním. Čepeľ zdobia tradičné japonské znaky. Tento nôž odporúčame najmä pre kuchárov, ktorí už majú niečo odkrájané, ale chcú si vyskúšať prácu s japonským nožom.

Rukoväť zo svetlého magnóliového dreva v osemuholníkovom tvare ponúka pohodlné uchopenie. Ochranný čierny prstenec z pevného polyméru, nachádzajúci sa medzi rukoväťou a čepeľou, eliminuje hromadenie nečistôt.

Nože zo série Satake Yoshimitsu sú navrhnuté najmä pre kuchárov, ktorí sa dokážu o svoje nože správne postarať. Uhlíková oceľ je vo všeobecnosti vysoko reaktívna a nesprávna starostlivosť, ako je neutieranie nožov do sucha, najmä po krájaní citrusových plodov, môže pomerne ľahko spôsobiť hrdzavenie. Z času na čas odporúčame použitie kaméliového oleja. Potrebu zvýšenej starostlivosti kompenzuje množstvo benefitov tejto ocele ako je vysoká tvrdosť, dlhá výdrž ostria, vysoká rezná efektivita a jednoduché ostrenie.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: nikdy nekrájajte hlboko zmrazené potraviny alebo hrubšie rybie kosti. Nožmi sa odporúča rezať na drevených kuchynských podložkách.

Čistenie nožov: nôž sa odporúča umývať ručne a osušiť ideálne ihneď po použití. Čepeľ si tak zachová svoju ostrosť omnoho dlhšie a nebudete sa musieť obávať zmeny farby čepele alebo rukoväte. Umývačka riadu by mohla spôsobiť hrdzavenie ocelí s vyšším obsahom uhlíka.

Brúsenie: výrobca odporúča používať japonské vodné brúsne kamene alebo diamantové brúsky, ktoré sú veľmi vhodné na nože vyššej tvrdosti.

Japonské nože Satake Cutlery

Satake -  logoJaponská značka Satake Cutlery je známa výrobou kuchynských nožov, ich remeselným spracovaním a jednoduchou manipuláciou. Výrobca ponúka široký výber nožov vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale aj kuchárske nože európskeho štýlu. Prevažnú časť sortimentu tvoria nože z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele, ktorá kombinuje ostrosť a odolnosť proti korózii. Japonské nože Satake predstavujú dostupnú voľbu pre kuchárov všetkých skupín.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Usuba
Druh ocele: Uhlíková oceľ
Materiál čepele: SK5
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 32 cm
Dĺžka čepele: 16 cm
Dĺžka rukoväte: 11 cm
Dĺžka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hrúbka čepele: 2,1 mm
Šírka čepele: 3 cm
Hmotnosť: 80 g
Tvrdosť čepele: 62 HRC
Výbrus: Jednostranný
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Japonský výrobca Satake Cutlery sa venuje výrobe kuchynských nožov, vrátane tradičných japonských štýlov ako Santoku, Deba, Nakiri a iných. Väčšina nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej alebo nehrdzavejúcej ocele, ktoré vynikajú vysokou ostrosťou a odolnosťou. Nože Satake sú cenovo dostupnou voľbou pre kuchárov všetkých úrovní, ktorí chcú okúsiť zážitok z krájania s pravými japonskými nožmi.