Kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm

Kód: 9505
€392 €326,67 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
26.11.2024
Možnosti doručenia

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Gyuto s 21 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský damaškový kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm

Tento nôž vás očarí svojím pôsobivým dizajnom a najvyššou možnou kvalitou spracovania a použitých materiálov. Séria Zuiun je "vlajkovou loďou" výrobcu, táto špeciálna edícia bola vyrobená na počesť stého výročia spoločnosti Kanetsugu. Extrémne ostrý nôž z damaškovej ocele Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 s dĺžkou ostria 21 cm z kvalitnej práškovej ocele SPG2.

Nôž japonského tvaru Gyuto si hravo poradí s krájaním, plátkovaním, čistením mäsa i zeleniny. Vyššie položený hrot noža zabezpečuje jednoduché krájanie byliniek, zeleniny a orechov. Špička čepele je modelovaná podľa návrhu japonského meča, takže ju môžete využiť aj na dekoratívne vyrezávanie a prípravu špeciálnych pokrmov.

Čepeľ má konštrukciu typu San Mai - rezné jadro z ocele SPG2 je obklopené bokmi z damaškovej ocele so 62 vrstvami. Prášková oceľ SPG2 je absolútnym vrcholom kvality medzi japonskými oceľami a na tomto noži dosahuje extrémnu tvrdosť 63 HRC, čo zaisťuje dlhotrvajúcu ostrosť noža. Tepelné spracovanie metódou Sub-Zero predstavuje špeciálny typ chladenia ostria na teplotu -70 °C, vďaka čomu je zaručená vysoká tvrdosť a pevnosť noža. Čepeľ je rovnako ako japonské meče brúsená do tvaru „hamaguriha“, čo je mierne konvexný výbrus. Tento typ výbrusu dodáva čepeli stabilitu, odolnosť a mimoriadne príjemné vlastnosti pri rezaní.

Dlhá čepeľ a 8-hranná rukoväť vám poskytne tu najlepšiu oporu pri akomkoľvek type krájania. Ebenové drevo pakka je vďaka použitiu viacerých vrstiev prirodzene odolné. Časť rukoväte je decentne zdobená ázijskou metódou. Dokonalé vyváženie noža prináša dostatočný komfort a nemusíte sa obávať únavy ruky.

Japonský nôž typu Gyuto je pre vás jasnou voľbou, ak snívate o pomocníkovi na všestranné využitie. Použitím damaškovej ocele sa z každého noža stáva osobitný a nenapodobiteľný kúsok.

Použitá povrchová úprava DLC Coating (Diamond-Like Carbon) predstavuje tenkú vrstvu, ktorá sa nanáša na povrch za účelom zlepšenia vlastností noža. Vďaka povrchovej úprave sa zvyšuje odolnosť voči opotrebeniu a oderu. Povrch je dokonca odolný voči korodujúcim látkam a chemikáliám. DLC môže znížiť odrážanie svetla a vylepšiť optické vlastnosti povrchu. Tento typ povrchovej úpravy je veľmi znášanlivý s ľudskou pokožkou, vďaka čomu sú alergické reakcie extrémne zriedkavé. Samotný povlak síce neobsahuje diamant, ale má niektoré podobné vlastnosti.

Rozmery: celková dĺžka 35,5 cm a váha 171 g.

Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria. Nože ukladajte na bezpečné miesto, mimo dosah detí (ideálne na magnetický stojan).

Ostrenie noža: pre ostrenie noža z damaškovej ocele odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné. Na občasné dobrusovanie ostria používajte ocieľku.

Kuchynské nože Seki Kanetsugu

Japonský výrobca Seki Kanetsugu sa v súčasnosti zameriava na výrobu tradičných kuchynských nožov nielen v Japonsku, ale po celom svete. Najväčší dôraz kladú na vysokú kvalitu a použitie tých najmodernejších materiálov s pôsobivým prevedením. V minulosti tvorila najpodstatnejšiu časť produkcie výroba tradičných samurajských mečov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Gyuto
Druh ocele: Damašková oceľ
Materiál čepele: SPG2
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 35,5 cm
Dĺžka čepele: 21 cm
Dĺžka rukoväte: 13,5 cm
Dĺžka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnosť: 171 g
Tvrdosť čepele: 63 HRC
Povrchová úprava čepele: DLC
Výbrus: Konvexný
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Seki_KanetsuguJaponský výrobca Seki Kanetsugu sa zameriava na výrobu tradičných kuchynských nožov tej najvyššej kvality. Seki Kanetsugu je typickým príkladom japonského výrobcu nožov, ktorý si zachováva tradície a zároveň sa prispôsobuje moderným potrebám zákazníkov po celom svete. V minulosti sa výrobca Seki Kanetsugu zaoberala výrobou tradičných samurajských mečov a práve toto remeslo sa stalo dôležitou súčasťou histórie značky.