Kuchynský nôž Tojiro Shirogami Deba F-904 21 cm
Kód: F-904
Tojiro Shirogami Deba F 904 1
Loading...

Kuchynský nôž Tojiro Shirogami Deba F-904 21 cm

Kód: F-904

Tradičný japonský kuchynský nôž typu Deba s masívnou čepeľou dlhou 21 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel). Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z umelej živice. Nôž typu deba je tradičný japonský tvar noža. Je určený predovšekým na spracovanie rýb (aj filetovanie) a hydiny.

Detailné informácie

Položka bola vypredaná…
Dočasne nedostupné Možnosti doručenia Strážiť
€292 €237,40 bez DPH

Služby Kniland Partneri

Nákupom tohto produktu získate zľavu na:

Máte účet? Máme pre vás zľavy.

Zaregistrujte sa teraz a získajte zľavu 2 %. Prihlásení zákazníci vidia cenu už s vernostnou zľavou.

Registrácia

Zákaznická podpora

Zavolajte nám každý pracovný deň od 8:00 do 16:30

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonské kuchynské nože Tojiro zo série Shirogami sú vyrobené z veľmi tvrdej tradičnej japonskej uhlíkovej ocele Shirogami, známej aj ako White paper steel, ktorá dosahuje tvrdosť až 61 HRC. Sú to tradičné japonské nože s jednostranným výbrusom čepele. Tieto nože sú určené pre pravákov. Nože Tojiro Shirogami ponúkajú kombináciu prvotriednych japonských materiálov, elegantný vzhľad a vynikajúce rezné vlastnosti.

Nôž má rukoväť z dreva magnólie v tvare D, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z umelej živice.

Čepeľ dĺžky 21 cm je vyrobená zo špeciálnej vrstvenej ocele s jednostranným výbrusom. Stredná vrstva (jadro) z uhlíkovej ocele Shirogami je z bokov chránená mäkšou oceľou. Oceľ Shirogami je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ vysokej tvrdosti, čepeľ vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií.

Využitie: Deba je tradičný japonský tvar noža. Je určený predovšekým na spracovanie rýb (aj filetovanie) a hydiny.

Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť, utrieť do sucha a čepeľ ošetriť olejom aby sa zabránilo korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.

Dodatočné parametre

Druh kuchynského noža: Deba
Druh ocele: Uhlíková oceľ
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 36,5 cm
Dĺžka čepele: 21 cm
Dĺžka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnosť: 358 g
Tvrdosť čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Satin
Krajina pôvodu: Japonsko
Položka bola vypredaná…
Všetky parametre
Produkt nájdete v tejto kategórii
Japonské nože
0,0

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku. 

Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.

Mohlo by Vás zaujímať
 

 150+ rezbárskych makiet a zľava 5 % na prvý nákup.

Prihláste sa k odberu noviniek. Zľavu dostávate automaticky za prihlásenie.
 

Vaša e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracovania osobnýh údajov

 
 

Ďakujeme

Zadanú e-mailovou adresu ešte prosím potvrďte vo Vašíej schránke.