Nôž Kanetsune Seki KC-956 Ko-Deba
Kód: KC-956Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž Kanetsune Seki KC-956 Ko-Deba
Kanetsune Seki Ko-Deba je ľahký japonský nôž s tenkou čepeľou z vysoko uhlíkovej nehrdzavejúcej ocele Daido DSR-1K6. Táto japonská oceľ obsahuje 0,6% uhlíka a je doplnená molybdénom, čím je dosiahnuté vyvážené zloženie. Povrch čepele má charakteristický "Tsuchime" dizajn, ktorý umožňuje rýchle uvoľnenie krájaného jedla z čepele. Čepeľ je dlhá 10,5 cm, dosahuje tvrdosť 58 HRC a má jednostranný výbrus (vhodný pre pravákov). Hrúbka čepele je iba 1,5 mm. Spojenie týchto vlastností zaisťuje vynikajúce rezné vlastnosti, vysokú ostrosť noža a dlhú životnosť ostria.
Ko-Deba doslovne znamená krátka Deba, niekedy sa tento typ nož označuje aj ako Ajikiri. Bežne sa používa v pobrežných častiach Japonska na spracovanie a filetovanie menších rýb. V našich končinách je výborne využiteľný napríklad na spracovanie pstruha, alebo akýchkoľvek menších rýb.
Rukoväť je vyrobená z dreva Pakkawood, ktoré nemá len esteticky elegantný vzhľad, ale taktiež zaručuje komfortný a pevný úchop. Vďaka tomu budete mať vždy presnú kontrolu nad rezaním. Pustite sa do varenia s týmto kuchynským nožom a uvidíte, aký rozdiel to spraví vo vašich kulinárskych zážitkoch.
Tento nôž je s hrdosťou vyrobený v tradičnej japonskej kováčskej oblasti Seki.
Kuchynské nože Kanetsune Seki
Táto spoločnosť bola založená v Japonskom meste Seki, roku 1964. Už od roku 1930 predkovia zakladateľov vyrábali kuchynské nože pre veľkoobchod vďaka čomu toto mesto dostalo prezývku „Mesto nožov“. Kanetsune bol kováč katan žijúci okolo 14-15 storočia a jeho meče boli známe aj v zámorí. V Kanetsune Seki veria že vďaka najnovším technológiám a tradičným technikám výroby, dosiahnu výsledok ktorý je zárukou kvality tak ako boli katany od majstra Kanetsune.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Deba |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | Daido 1K6 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Puzdro: | bez puzdra |
Celková dĺžka: | 21,5 cm |
Dĺžka čepele: | 10,5 cm |
Dĺžka rukoväte: | 11 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 10,00 - 11,99 cm |
Hmotnosť: | 67 g |
Tvrdosť čepele: | 58 HRC |
Výbrus: | Jednostranný |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Táto spoločnosť bola založená v Japonskom meste Seki, roku 1964. Už od roku 1930 predkovia zakladateľov vyrábali kuchynské nože pre veľkoobchod vďaka čomu toto mesto dostalo prezývku „Mesto nožov“. Kanetsune bol kováč katan žijúci okolo 14. - 15. storočia a jeho meče boli známe aj v zámorí. V Kanetsune Seki veria že vďaka najnovším technológiám a tradičným technikám výroby, dosiahnu výsledok ktorý je zárukou kvality tak ako boli katany od majstra Kanetsune.